O Apple CEO Tim Cook πούλησε πέντε εκατομμύρια μετοχές με αντίτιμο  $ 750 εκατομμύρια

O Apple CEO Tim Cook πούλησε πέντε εκατομμύρια μετοχές με αντίτιμο $ 750 εκατομμύρια

Ο Τim Cook έγινε CEO Apple τον Αύγουστο του 2011,και από τότε, οι τιμές των μετοχών της εταιρείας έχουν αυξηθεί από $ 13 έως $ 147 σήμερα, η οποία είναι κάτι περισσότερο από μια δεκαπλάσια αύξηση. Μετά από δέκα χρόνια ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο Κουκ έχει πλέον εισπράξει τη δέκατη και τελευταία δόση της αμοιβής του από το 2011, και πούλησε πέντε εκατομμύρια μετοχές αξίας 750 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το BBC αναφέρει ότι μια αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) ανέφερε ότι ο Κουκ πούλησε πέντε εκατομμύρια μετοχές αξίας περίπου 750 εκατομμυρίων δολαρίων. Το Bloomberg επισημαίνει επιπλέον ότι αυτό το κέρδος εξαρτάται επίσης από την απόδοση των μετοχών της Apple τα τελευταία τρία χρόνια που είναι καλύτερη από τουλάχιστον τα δύο τρίτα των εταιρειών του δείκτη αγοράς Stock and Poor’s 500 (S&P 500), επίτευγμα που η Apple μπόρεσε να το πετύχει με ευκολία. Το στέλεχος φέρεται να διαπραγματεύτηκε ένα νέο πακέτο αποζημίωσης που ισχύει έως το 2026 και πέρυσι.

Υπό την καθοδήγηση του Κουκ, η Apple έγινε η πρώτη αμερικανική εταιρεία που έφτασε την αποτίμηση των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι αυτό συνέβη το 2020, ενώ ο τεχνολογικός γίγαντας Cupertino ήταν επίσης η πρώτη εταιρεία τεχνολογίας που έφτασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια το 2018.

Όπως φαίνεται από την πρόσφατη πληρωμή του, αυτό είχε ευνοϊκές αποδόσεις και για τον Cook. Το στέλεχος προσχώρησε στη λέσχη των δισεκατομμυριούχων πέρυσι και σήμερα αξίζει περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Τούτου λεχθέντος, είναι γνωστό ότι ασχολείται συχνά με φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Μια κατάθεση SEC από μόλις δύο ημέρες πριν δείχνει ότι προσέφερε 10 εκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικό σκοπό, αν και ο παραλήπτης είναι άγνωστος. Το 2019, δήλωσε επίσης ότι η Apple θα δωρίσει για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων, αφού υπέστη ουσιαστική ζημιά σε πυρκαγιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *