Θα πρέπει να πείτε στο Instagram τα γενέθλιά σας για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή

Θα πρέπει να πείτε στο Instagram τα γενέθλιά σας για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή

Εάν δεν έχετε δώσει τα γενέθλιά σας στο Instagram, πρόκειται να αρχίσει να το ζητά πολύ περισσότερο – και τελικά θα είναι απαραίτητη για  να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή. Το Instagram άρχισε να απαιτεί από τους νέους χρήστες να προσθέσουν τις ημερομηνίες γέννησής τους το 2019, αλλά αν είχατε παλαιότερο λογαριασμό, ήταν δυνατό να κάνετε πατινάζ χωρίς να δώσετε αυτές τις πληροφορίες. Τώρα φαίνεται ότι θα γίνει όλο και πιο δύσκολο.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το Instagram θα σας ζητήσει τα γενέθλιά σας όταν ανοίξετε την εφαρμογή, εάν δεν το έχετε προσθέσει ήδη στο προφίλ σας. Θα μπορείτε να το αγνοήσετε, αλλά μόνο μέχρι ένα ορισμένο σημείο – τελικά, λέει το Instagram, θα πρέπει να προσθέσετε τα γενέθλιά σας εάν θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή. Το Instagram λέει επίσης ότι εάν δεν έχει τα γενέθλιά σας, θα το ζητήσει πριν σας δείξει δημοσιεύσεις που έχουν επισημανθεί ως ευαίσθητες. Είναι ήδη ευαίσθητο περιεχόμενο για χρόνια,αλλά τώρα αν θέλετε να το δείτε, τα γενέθλιά σας θα πρέπει να είναι σε αρχείο του Instagram.

Η εταιρεία λέει ότι αυτές οι προσπάθειες είναι μέρος της δουλειάς της για να κάνει την πλατφόρμα ασφαλέστερη για τους νέους. Τον Μάιο, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα ότι εργάζεται σε μια έκδοση του Instagram για άτομα κάτω των 13 ετών – μια δυνατότητα που προφανώς θα απαιτούσε από την πλατφόρμα να γνωρίζει τις ηλικίες των ανθρώπων. Δουλεύει επίσης σε άλλες ηλικιακές προστασίες, όπως το να κάνουν οι ενήλικες να μην μπορούν να κάνουν DM ανηλίκους που δεν τους ακολουθούν ή να κάνουν λογαριασμούς για άτομα κάτω των 16 ετών από προεπιλογή. Ητου Instagram σελίδα υποστήριξης γενεθλίων λέει επίσης ότι το χρησιμοποιεί για να μετριάσει τις διαφημίσεις. (Για παράδειγμα, άτομα κάτω των 21 ετών δεν θα λαμβάνουν διαφημίσεις για αλκοόλ.)

Η εταιρεία λέει, στο μέλλον, θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη ανίχνευσης ηλικίας για να εντοπίσει τους ανθρώπους που λένε ψέματα για την ηλικία τους. Τον Ιούλιο, το Facebook είχε μια δημοσίευση ιστολογίου σχετικά με αυτήν την τεχνολογία, λέγοντας ότι αναλύει σχόλια στις αναρτήσεις γενεθλίων σας, όπως “happy 21st” ή “happy Quinceañera”. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, εάν κάποιος πει ότι είναι άνω μιας συγκεκριμένης ηλικίας όπως τα 13 ή τα 18, αλλά το AI λέει το αντίθετο, το Instagram θα τους ζητήσει να επαληθεύσουν την ηλικία τους χρησιμοποιώντας μια ποικιλία μεθόδων. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *