Η δορυφορική σύνδεση του Apple iPhone 13 ενδέχεται να περιορίζεται σε μηνύματα έκτακτης ανάγκης

Η δορυφορική σύνδεση του Apple iPhone 13 ενδέχεται να περιορίζεται σε μηνύματα έκτακτης ανάγκης

Μια πρόσφατη έκθεση από τον αναλυτή Ming Kuo Chi πρότεινε ότι η Apple θα εξοπλίσει το επόμενο iPhone με δορυφορική επικοινωνία. Μια νέα έκθεση εμφανίστηκε πολύ καιρό μετά  που υποδηλώνει ότι αυτή η δυνατότητα δορυφορικής επικοινωνίας μπορεί να έχει περιορισμένη λειτουργία.

Αρχικά πίστευαν ότι η δορυφορική σύνδεση θα επέτρεπε στους μεταφορείς να προσφέρουν υπηρεσίες Διαδικτύου εκτός των περιοχών κάλυψης μεταφορέων, αλλά η πηγή ισχυρίζεται ότι αυτό θα είναι αποκλειστικά για επείγουσα χρήση.

Σύμφωνα με την έκθεση, η πρόθεση της Apple για αυτήν την επικοινωνία θα επιτρέψει στους χρήστες να μπορούν να στέλνουν μηνύματα έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου σε περίπτωση που βρεθούν χωρίς κινητή κάλυψη. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό θα μπορούσε ενδεχομένως να σώσει ζωές, αλλά η έκθεση υποδηλώνει ότι η Apple «στοχεύει να τα κυκλοφορήσει σε μελλοντικά iPhone, σύμφωνα με ένα άτομο με γνώση της κατάστασης».

Το Bloomberg μετατρέπει μια από τις δυνατότητες “Μήνυμα Έκτακτης Ανάγκης μέσω Δορυφόρου” και θα ενσωματωθεί στην εφαρμογή iMessage ως τρίτο πρωτόκολλο (εκτός από SMS και iMessage) και θα εμφανίζει γκρι φυσαλίδες αντί για πράσινες ή μπλε. “Το δεύτερο χαρακτηριστικό θα είναι ένα εργαλείο για την αναφορά σημαντικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, όπως αεροπορικά ατυχήματα και βύθιση πλοίων, χρησιμοποιώντας επίσης δορυφορικά δίκτυα”.

Παρόλο που το επερχόμενο iPhone μπορεί να είναι εξοπλισμένο για μια τέτοια δυνατότητα, αναφέρεται ότι ένας δορυφορικός σύνδεσμος έκτακτης ανάγκης είναι απίθανο να είναι διαθέσιμος μέχρι το επόμενο έτος. Το άγνωστο άτομο σημειώνει ότι αυτές οι λειτουργίες δεν είναι δημόσιες και ότι μπορούν επίσης να αλλάξουν ή ακόμη και να καταργηθούν εντελώς.   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *