Μπορείτε τώρα να προσθέσετε άδεια οδήγησης ή την  ταυτότητας στο Apple Wallet  στο iPhone σας και Apple Watch

Μπορείτε τώρα να προσθέσετε άδεια οδήγησης ή την ταυτότητας στο Apple Wallet στο iPhone σας και Apple Watch

Η Apple ανακοίνωσε σήμερα τη δυνατότητα στους χρήστες να προσθέσουν την άδεια οδήγησης ή την ταυτότητά τους στο Apple Wallet 

 και το Apple Watch. Η Αριζόνα και η Γεωργία θα είναι οι πρώτες πολιτείες που υποστηρίζουν αυτό το χαρακτηριστικό. Το Κονέκτικατ, η Αϊόβα, το Κεντάκι, το Μέριλαντ, η Οκλαχόμα και η Γιούτα θα υποστηρίξουν επίσης το ίδιο σύντομα. Η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) θα επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν την άδεια οδήγησης ή την ταυτότητά τους στο Πορτοφόλι σε επιλεγμένα σημεία ελέγχου και λωρίδες ασφαλείας αεροδρομίου.

Δείτε πώς λειτουργεί αυτή η δυνατότητα:

  • Προσθήκη άδειας οδήγησης ή ταυτότητας στο Πορτοφόλ  : Όπως και οι πελάτες που προσθέτουν νέες πιστωτικές κάρτες και κάρτες συγκοινωνίας στο Πορτοφόλι σήμερα, μπορούν απλώς να πατήσουν το κουμπί + στο επάνω μέρος της οθόνης στο Πορτοφόλι στο iPhone τους αρχίσουν να προσθέτουν την άδεια ή την ταυτότητα τους. Εάν ο χρήστης έχει αντιστοιχισμένο ένα Apple Watch με το iPhone του, θα του ζητηθεί να προσθέσει επίσης το αναγνωριστικό του ή την άδεια οδήγησης στην εφαρμογή Πορτοφόλι του στο Apple Watch. Στη συνέχεια, ο πελάτης θα κληθεί να χρησιμοποιήσει το iPhone του για να σαρώσει τη φυσική του άδεια οδήγησης ή την ταυτότητα του κράτους και να βγάλει μια selfie, η οποία θα παρασχεθεί με ασφάλεια στην κατάσταση έκδοσης για επαλήθευση. Ως πρόσθετο βήμα ασφαλείας, θα ζητηθεί από τους χρήστες να ολοκληρώσουν μια σειρά κινήσεων του προσώπου και του κεφαλιού κατά τη διαδικασία εγκατάστασης. Μόλις επαληθευτεί από το κράτος έκδοσης, η ταυτότητα του πελάτη ή η άδεια οδήγησης θα προστεθούν στο Πορτοφόλι.
  • Παρουσίαση άδειας οδήγησης ή ταυτότητας κράτους στο TSA: Μόλις προστεθούν στο Πορτοφόλι, οι πελάτες μπορούν να παρουσιάσουν την άδεια οδήγησης ή το αναγνωριστικό κατάστασης τους στην TSA, απλώς πατώντας το iPhone ή το Apple Watch τους στον αναγνώστη ταυτότητας. Αγγίζοντας το iPhone ή το Apple Watch τους, οι πελάτες θα δουν ένα μήνυμα στη συσκευή τους που εμφανίζει τις συγκεκριμένες πληροφορίες που ζητούνται από το TSA. Μόνο μετά από εξουσιοδότηση με Face ID ή Touch ID, οι ζητούμενες πληροφορίες ταυτότητας αποστέλλονται από τη συσκευή τους, οι οποίες διασφαλίζουν ότι κοινοποιούνται μόνο οι απαιτούμενες πληροφορίες και μόνο το άτομο που πρόσθεσε την άδεια οδήγησης ή το αναγνωριστικό κατάστασης στη συσκευή μπορεί να τις παρουσιάσει. Οι χρήστες δεν χρειάζεται να ξεκλειδώσουν, να εμφανίσουν ή να παραδώσουν τη συσκευή τους για να παρουσιάσουν το αναγνωριστικό τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *