Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συμβουλεύει τις εταιρείες να χρησιμοποιούν το cloud για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συμβουλεύει τις εταιρείες να χρησιμοποιούν το cloud για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

Οι βρετανικές επιχειρήσεις καλούνται να επιταχύνουν την υιοθέτηση νέφους σε μια αυξημένη προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, συνέστησε το Υπουργείο Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής (BEIS) της βρετανικής κυβέρνησης.

Η σύσταση είναι μέρος μιας σειράς βημάτων που λένε οι επιχειρήσεις να εξετάσουν για να βοηθήσουν στον περιορισμό των εκπομπών άνθρακα, κάνοντας αλλαγές στις τεχνολογικές τους συνήθειες.

Αυτό με τη σειρά του είναι μέρος μιας ευρύτερης ώθησης της κυβέρνησης να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να ξεπεράσουν την εκστρατεία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με μηδενικές εκπομπές ρύπων, στην οποία οι επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα καλούνται να μειώσουν κατά το ήμισυ τα ίχνη άνθρακα έως το 2030.

Επίσης, οι επιχειρήσεις ενθαρρύνεται να συμμετάσχει στην  πρωτοβουλία UK Business Climate Hub που υποστηρίζεται από το BEIS, η οποία προκαλεί τα μέλη του να γίνουν οντότητες μηδενικό καθαρό μηδέν έως το 2050.

“Καθαρό μηδέν σημαίνει ότι δεν βάζετε περισσότερο άνθρακα στην ατμόσφαιρα από ό, τι αφαιρείτε από αυτό”. ανέφερε η συμβουλευτική ανακοίνωση. “Μέσω της διαδικασίας δέσμευσης της κυβέρνησης που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, συμμετέχετε σε μια διεθνή κοινότητα χιλιάδων ομοϊδεάτων επιχειρήσεων.”

Από την άποψη της αγοράς τεχνολογίας, η BEIS είπε ότι μια ενέργεια που πρέπει να λάβουν οι εταιρείες είναι να εξετάσουν τη μεταφορά περισσότερης υποδομής πληροφορικής στο δημόσιο cloud αντί να συνεχίσουν να την φιλοξενούν στα δικά τους ιδιωτικά κέντρα δεδομένων.

«Οι μεγάλοι πάροχοι cloud είναι γενικά πιο ενεργειακά αποδοτικοί από τα παραδοσιακά κέντρα δεδομένων επιχειρήσεων», ανέφερε η συμβουλευτική σημείωση. «Αυτό είναι χάρη στη λειτουργική πληροφορική και την αποδοτικότητα του εξοπλισμού, την αποδοτικότητα υποδομής κέντρου δεδομένων και την υψηλότερη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Σκεφτείτε λοιπόν να μετακινηθείτε από διακομιστές επί τόπου στο cloud. “

Ο Andrew Griffith, ο κυβερνητικός πρωταθλητής στο μηδενικό επιχειρείν, δήλωσε ότι η συμβουλή που εκδόθηκε από το BEIS είναι ένα θετικό βήμα που μπορούν να κάνουν όλες οι επιχειρήσεις για να περιορίσουν τις εκπομπές άνθρακα.

“Από την αγορά ενεργειακά αποδοτικού εξοπλισμού έως την προμήθεια μεγάλων παρόχων cloud, αυτά τα μικρά βήματα μπορούν να κάνουν συλλογικά μια μεγάλη διαφορά στο να μας βοηθήσουν να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή και να δημιουργήσουμε ένα πιο φωτεινό και πιο βιώσιμο μέλλον”, επεσήμανε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *