Το Android 12 διαθέτει μια εξαιρετική λειτουργία αναζήτησης σε όλο το σύστημα που δεν είναι ακόμα ενεργή

Το Android 12 διαθέτει μια εξαιρετική λειτουργία αναζήτησης σε όλο το σύστημα που δεν είναι ακόμα ενεργή

Ενώ ορισμένοι κατασκευαστές Android έχουν εφαρμόσει αναζήτηση σε ολόκληρο το σύστημα στις συσκευές τους, δεν αποτελεί μέρος του βασικού λειτουργικού συστήματος. Αυτό πρόκειται να αλλάξει με το Android 12 καθώς η beta 4 για τα τηλέφωνα Pixel το υποστηρίζει, ακόμα κι αν αυτή η δυνατότητα δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα επίσημα. Φαίνεται ότι οι εργασίες σε αυτό συνεχίζονται καθώς φαίνεται ελλιπείς.

Αυτή τη στιγμή μπορείτε να έχετε πρόσβαση μόνο μέσω της γραμμής αναζήτησης -, το γραφικό στοιχείο αναζήτησης στην αρχική οθόνη εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την παλιά λειτουργία αναζήτησης. Μια νέα επιλογή μπορεί να κάνει το πληκτρολόγιο να εμφανίζεται κάθε φορά που ανοίγετε το συρτάρι της εφαρμογής, επιτρέποντάς σας να ξεκινήσετε αμέσως να πληκτρολογείτε για να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Η αναζήτηση σε ολόκληρο το σύστημα της συσκευής μπορεί να εξετάσει τα εξής: συντομεύσεις (για εφαρμογές και άτομα), άτομα (επαφές, αλλά και συνομιλίες μαζί τους), ρυθμίσεις (συμπεριλαμβανομένων εναλλαγών και άλλων στοιχείων ελέγχου) και συμβουλές. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε κάθε κατηγορία ξεχωριστά, αν δεν θέλετε στα αποτελέσματα.

Η Google προφανώς πειραματίζεται με την προσθήκη ακόμη περισσότερων κατηγοριών αναζήτησης, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται έτοιμο για την πρώτη ώρα. Ούτε το ίδιο το χαρακτηριστικό είναι δίκαιο. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που οι χρήστες iOS απολαμβάνουν εδώ και χρόνια και θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο Android.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *