Η Apple παρουσιάζει τα iPhone 13 και iPhone 13 mini με μικρότερη εγκοπή και αναβαθμίσεις κάμερας

Η Apple παρουσιάζει τα iPhone 13 και iPhone 13 mini με μικρότερη εγκοπή και αναβαθμίσεις κάμερας

Η Apple ανέβηκε στη σκηνή για να ανακοινώσει ένα σωρό νέες συσκευές και ενημερώσεις στις υπηρεσίες. Αυτό περιλαμβάνει το νέο iPad και iPad mini, το Watch Series 7, ενημερώσεις στο Fitness+και άλλα. Ωστόσο, ο κύριος στόχος της σημερινής εκδήλωσης ήταν το iPhone. Η πρώτη από τις παρτίδες που ανακοίνωσε η εταιρεία είναι η σειρά iPhone 13. Όπως και πέρυσι, υπάρχουν δύο μοντέλα – το iPhone 13 και το iPhone 13 mini.

Οι αναβαθμίσεις στη σειρά iPhone 13 φέτος είναι μέτριες. Ο γίγαντας του Cupertino μείωσε το πλάτος της εγκοπής που φιλοξενεί τους αισθητήρες FaceID, αφήνοντας περισσότερα ακίνητα οθόνης στην κορυφή, χάρη σε ένα «ανασχεδιασμένο» σύστημα κάμερας TrueDepth. Τα τηλέφωνα διατηρούν τα μεγέθη της οθόνης, με το iPhone 13 να διαθέτει οθόνη 6,1 ιντσών και το iPhone 13 mini με περίβλημα 5,4 ιντσών. Η εταιρεία λέει ότι έχει βελτιώσει την οθόνη “Super Retina XDR OLED” και την έκανε 28 % φωτεινότερη.

iPhone 13 mini camera features

Το σύστημα κάμερας βλέπει επίσης μια αναβάθμιση με τη μορφή ενός νέου αισθητήρα για την ευρεία κάμερα, που είναι αυτός που χρησιμοποιήθηκε στο iPhone 12 Pro Max. Ο αισθητήρας φέρεται να είναι 47 τοις εκατό μεγαλύτερος από αυτό που ήταν στον προκάτοχο της συσκευής, φέρνοντας συνολικές βελτιώσεις στην έκθεση. Το σύστημα κάμερας φιλοξενεί επίσης την τεχνολογία σταθεροποίησης αλλαγής αισθητήρα που πρωτοεμφανίστηκε στη σειρά iPhone 12 Pro. Και οι δύο σκοπευτές φέρνουν τώρα τη Λειτουργία νύχτας. Η συσκευή προσθέτει επίσης μια νέα λειτουργία Cinematic που διαθέτει αυτόματες αλλαγές στο βάθος πεδίου και επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν την εστίαση μετά τη λήψη μιας εικόνας απευθείας από την εφαρμογή Φωτογραφίες στο iOS.

Όσον αφορά τα εσωτερικά, οι συσκευές είναι εξοπλισμένες με το A15 Bionic SoC που βοηθά στη βελτίωση της επεξεργασίας εικόνας χάρη στον νέο ISP του, επιτρέποντας το «Smart HDR 4» που συμβάλλει στη βελτίωση του χρώματος, της αντίθεσης και του φωτισμού μετά την επεξεργασία. Όσον αφορά το ίδιο το τσιπ, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η έξι πυρήνας CPU είναι 50 % ταχύτερη και η τετραπύρηνη GPU 30 % “από τον ανταγωνισμό”. Η Apple υπερηφανεύεται επίσης για τη βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, με το iPhone 13 να υπόσχεται δυόμισι ακόμη ώρες πάνω από το iPhone 12 και το iPhone 13 mini να φέρνει μιάμιση ώρα περισσότερες αλλαγές σε σχέση με το iPhone 12 mini.

Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν υποστήριξη για 5G, αντοχή στο νερό και τη σκόνη IP68 και γυαλί κεραμικής ασπίδας της Apple που καλύπτει το μπροστινό μέρος της οθόνης. Μια άλλη σημαντική αλλαγή όσον αφορά τις προδιαγραφές είναι ότι η βασική έκδοση έρχεται με 128 GB αποθηκευτικού χώρου. Δεν υπάρχει παραλλαγή 64 GB σε ολόκληρη τη σειρά.

iPhone 13 mini camera features

Η σειρά iPhone 13 έρχεται σε πέντε χρώματα – ροζ, μπλε, μεσάνυχτα, αστέρι και  ΚΟΚΚΙΝΟ. Η μεγαλύτερη από τις δύο συσκευές, το iPhone 13, ξεκινά από 799 $ και το iPhone 13 mini θα ξεκινά από 699 $. Οι συσκευές μπορούν να προπαραγγελθούν από τις 17 Σεπτεμβρίου, με τη διαθεσιμότητα να έχει οριστεί για τις 24 Σεπτεμβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *