Η Κίνα φέρεται να περιορίζει τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα

Η Κίνα φέρεται να περιορίζει τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας φέρεται να ποινικοποίησε τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με έκθεση του BBC News. Η χώρα είχε ήδη σφίξει σκληρά τους τους “κυνηγούς” bitcoin, αλλά τώρα φαίνεται ότι δεν θέλει κανέναν να χρησιμοποιεί την τεχνολογία. Ενώ η χώρα έχει λάβει μια εχθρική θέση σε σχέση με τα κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin, είναι μια από τις κορυφαίες χώρες στον τομέα των ψηφιακών νομισμάτων της Κεντρικής Τράπεζας, καθώς ισχυρίζεται ότι το ψηφιακό της γιουάν ήταν σχεδόν έτοιμο το 2019.

Σχολιάζοντας το θέμα, η Λαϊκή Τράπεζα Η Κίνα δήλωσε:

«Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με το εικονικό νόμισμα είναι παράνομες οικονομικές δραστηριότητες. [Τα κρυπτονομίσματα] θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των περιουσιακών στοιχείων των ανθρώπων ».

Προειδοποιήσεις όπως αυτές δεν είναι ασυνήθιστες καθώς είναι αληθινές. Όταν επενδύετε σε bitcoin, ethereum ή οποιοδήποτε άλλο κρυπτονόμισμα διακινδυνεύετε τα χρήματά σας σε ένα ασταθές περιουσιακό στοιχείο. γι ‘αυτό πρέπει να ξοδεύετε μόνο ό, τι είστε πρόθυμοι και ικανοί να χάσετε, σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε άσχημα. Ενώ διαφορετικές αρχές σε όλο τον κόσμο έχουν εκδώσει αυτήν την προειδοποίηση, οι περισσότερες από αυτές έχουν εμπιστευτεί τους ανθρώπους να συμπεριφέρονται σαν ενήλικες και να επενδύουν λογικά.

Οι περιορισμοί της Κίνας στα κρυπτονομίσματα δεν τέθηκαν σε ισχύ κατευθείαν. Έθεσε περιορισμούς στις συναλλαγές πριν από δύο χρόνια, αλλά τα ξένα χρηματιστήρια επέτρεψαν τη διαπραγμάτευση κρυπτογράφησης στη χώρα και τον Ιούνιο ζήτησε από τις τράπεζες και τις πλατφόρμες πληρωμών να σταματήσουν την επεξεργασία των πληρωμών.

Απορρίπτοντας κατηγορηματικά τα κρυπτονομίσματα, που δεν είναι  δικής της κατασκευής, η Κίνα διασφαλίζει ότι οι απλοί άνθρωποι δεν μπορούν να χάσουν σημαντικά χρηματικά ποσά. Από την άλλη πλευρά, θα χάσει πολλά χρήματα από φόρους που θα μπορούσε να είχε επιβάλει έναντι κερδών κρυπτονομισμάτων που κάνουν οι άνθρωποι. Ο χρόνος θα δείξει ποια είναι η σωστή προσέγγιση των κρυπτονομισμάτων.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *