Σύμφωνα με πληροφορίες, η Valve εργάζεται σε αυτόνομο VR Headset

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Valve εργάζεται σε αυτόνομο VR Headset

Brad Lynch, ένας οικοδεσπότης στο YouTube που αναφέρει την εικονική πραγματικότητα, βρήκε στοιχεία από αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και άλλες πηγές ότι η Valve εργάζεται επί του παρόντος σε ένα αυτόνομο ακουστικό VR με την κωδική ονομασία “Deckard”. Υπάρχει και άλλη πηγή που επιβεβαίωσε  ότι η εταιρεία αναπτύσσει πράγματι μια συσκευή με αυτό το κωδικό όνομα.  

Ο Lynch βρήκε αναφορές σε πολλές επαναλήψεις του Deckard, συμπεριλαμβανομένης μιας “απόδειξης της ιδέας” τον Ιούνιο. Η Valve προφανώς σχεδιάζει να της δώσει τη δυνατότητα να εμφανίσει δύο επιλογές μενού SteamVR: prism και αυτόνομο επίπεδο συστήματος. Το τελευταίο, υπονοεί ότι η συσκευή θα μπορούσε να λειτουργήσει μόνη της χωρίς να χρειάζεται να συνδεθεί σε υπολογιστή. Αν θυμάστε, τα ακουστικά Index VR  της Valve που κυκλοφόρησαν το 2019 πρέπει να είναι προσαρτημένα σε υπολογιστή για να λειτουργούν. Ο οικοδεσπότης YouTube ανακάλυψε επίσης μια αναφορά στον Deckard σε ένα δυαδικό SteamVR Linux ARM. Αυτά τα συγκεκριμένα στοιχεία υποδηλώνουν ισχύ επεξεργασίας ενσωματωμένη σε ένα ακουστικό Valve VR, ενισχύοντας περαιτέρω την πιθανότητα να είναι μια αυτόνομη συσκευή. 

Σύμφωνα με τις  πηγές, η Valve ανέπτυξε δύο σχεδιαστικές ιδέες για ακουστικά εικονικής πραγματικότητας. Ένα από αυτά κατέληξε να μοιάζει με το Index στο ότι πρέπει να συνδεθεί σε υπολογιστή και σε κουτιά παρακολούθησης SteamVR. Το άλλο κατέληξε να σχεδιάζεται γύρω από έναν ενσωματωμένο επεξεργαστή με εσωτερική και εξωτερική παρακολούθηση όπως το Oculus Quest. Αυτές οι πηγές υπαινίχθηκαν επίσης ότι η Valve έπρεπε να φέρει μια εξωτερική εταιρεία για να αναπτύξει παρακολούθηση Inside-out που θα μπορούσε να ταιριάξει με αυτό που μπορεί να κάνει η Quest. 

Το αν θα κυκλοφορήσει ποτέ το αυτόνομο ακουστικό VR μένει να το δούμε. Όπως σημειώνει η δημοσίευση, η Valve ετοιμάζεται ήδη να ξεκινήσει την αποστολή του Steam Deck τον Δεκέμβριο. Με την τρέχουσα έλλειψη τσιπ που επηρεάζει την τεχνολογία και τις βιομηχανίες αυτοκινήτων σήμερα, ίσως χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για το Deckard εάν η Valve αποφασίσει να το κυκλοφορήσει καθόλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *