Το Store των Windows της Microsoft είναι πλέον ανοιχτό για καταστήματα εφαρμογών τρίτων

Το Store των Windows της Microsoft είναι πλέον ανοιχτό για καταστήματα εφαρμογών τρίτων

Η Microsoft δεν επιδόθηκε μόνο σε ευχές όταν είπε ότι ήθελε περισσότερα καταστήματα εφαρμογών τρίτων στην πύλη των Windows 11 . Σύμφωνα με γνωστό ιστότοπο,  σημειώνει ότι οι νέες πολιτικές του Microsoft Store επιτρέπουν πλέον εφαρμογές βιτρίνας τρίτου μέρους. Και όχι, το Appstore της Amazon δεν είναι ο μόνος συνεργάτης που πηδάει – το Epic Games Store έρχεται επίσης στο Microsoft Store τους “επόμενους μήνες”. Όπως υποσχέθηκε, η Microsoft δεν θα απαιτήσει μερίδιο εσόδων από αυτά τα καταστήματα.

Οι χαλαρές πολιτικές της εταιρείας σε αντίπαλα προγράμματα περιήγησης (που επιτρέπουν πλέον προγράμματα περιήγησης με κινητήρες εκτός της Microsoft) πληρώνουν επίσης μερίσματα. Το Opera και το Yandex Browser έρχονται στο Microsoft Store για να παρέχουν μια εναλλακτική λύση στο Edge. Αυτές οι προσθήκες δεν θα σας βοηθήσουν πολύ αν η πρώτη σας ώθηση είναι να κάνετε λήψη του Chrome ή του Firefox, αλλά προτείνουν ότι η Microsoft είναι ανοιχτή σε τουλάχιστον κάποιο ανταγωνισμό στο δικό της κατάστημα.

Δεν γίνεται λόγος για Steam, GOG ή άλλα γνωστά καταστήματα εφαρμογών και παιχνιδιών. Δεν αποτελεί επίσης έκπληξη το γεγονός ότι η Epic είναι πρώιμος υιοθετητής. Είναι ένας έντονος αντίπαλος των πολιτικών της Apple App Store και αποφασισμένος να προσφέρει το Epic Games Store όπου είναι δυνατόν. Η Microsoft εκμεταλλεύεται αυτό το πλεονέκτημα. Μπορεί να προωθήσει το κατάστημα των Windows 11 ως μια πιο ανοιχτή εναλλακτική λύση στο Mac App Store της Apple, ακόμη και αν οι χρήστες Mac δεν έχουν κανένα πραγματικό πρόβλημα πρόσβασης στο EGS και σε άλλες βιτρίνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *