Το Facebook είναι εκτός λειτουργίας, μαζί με το Instagram, το WhatsApp και το Messenger

Το Facebook είναι εκτός λειτουργίας, μαζί με το Instagram, το WhatsApp και το Messenger

Εάν δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Facebook, το Instagram, το Messenger ή το WhatsApp, δεν είστε ο μόνος. Ξεκινώντας περίπου στις 11:38 π.μ. ET, το Downdetector    άρχισε να καταγράφει μια αύξηση στις αναφορές στις τέσσερις υπηρεσίες που ανήκουν στο Facebook. Ο Andy Stone, εκπρόσωπος της εταιρείας, δήλωσε στις 12:07 μ.μ. ET ότι η εταιρεία εργάζεται για να επιλύσει το ζήτημα γρήγορα, αλλά δεν ανέφερε τι ήταν η ρίζα του προβλήματος. Η σελίδα σφάλματος που βλέπετε όταν προσπαθείτε να συνδεθείτε στις πλατφόρμες υποδηλώνει ότι ένα σφάλμα συστήματος ονομάτων τομέα (DNS) είναι υπεύθυνο για τη διακοπή. 

Δεν είναι σαφές πόσο διαδεδομένο είναι το ζήτημα, αλλά το Downdetector εμφανίζει περισσότερες από 30.000 αναφορές διακοπής λειτουργίας μόνο για το Facebook, ενώ άλλες 20.000 συνδέονται με το Instagram. Σύμφωνα με ένα tweet από τον επίσημο λογαριασμό Oculus Twitter, το πρόβλημα επηρεάζει επίσης την εφαρμογή, το κατάστημα και τον ιστότοπο Oculus. 

Τον Ιούλιο, η Akamai Technologies, ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα παροχής περιεχομένου στον κόσμο, αντιμετώπισε παρόμοια διακοπή, οδηγώντας σε μεγάλο τμήμα του διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένων πλατφορμών όπως το PlayStation Store, TikTok και LastPass, οι οποίες ήταν απρόσιτες. Ο Akamai τελικά έλυσε το πρόβλημα αργότερα την ίδια μέρα.   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *