Το Twitch υφίσταται μαζική παραβίαση δεδομένων, διέρρευσαν ευαίσθητες λεπτομέρειες

Το Twitch υφίσταται μαζική παραβίαση δεδομένων, διέρρευσαν ευαίσθητες λεπτομέρειες

Μαζικά δημοφιλής πλατφόρμα ροής το Twitch φέρεται να υπέστη τεράστια παραβίαση ασφαλείας με πολλά ευαίσθητα δεδομένα να διαρρέουν στο διαδίκτυο. Η αναφορά προέρχεται από το VGC, το οποίο ισχυρίζεται ότι ένας χρήστης δημοσίευσε έναν σύνδεσμο σε ένα torrent 125 GB που περιέχει δεδομένα Twitch που ανήκουν στην Amazon σε φόρουμ 4chan.

Το torrent είναι προφανώς διαθέσιμο για δημόσια λήψη και περιέχει πηγαίο κώδικα για το λογισμικό Twitch, κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης και οικονομικές σχέσεις της εταιρείας με δημοφιλείς ροείς. Φυσικά, οι πληροφορίες έχουν αναρτηθεί και σε άλλες πλατφόρμες, όπως φαίνεται παρακάτω:

Η διαρροή περιέχει επίσης αναφορές στον ανταγωνιστή του Twitch στο Steam, με την κωδική ονομασία “Vapor”. Στο ίδιο πνεύμα, έχει αναφερθεί και το “Vapeworld”, το οποίο υποτίθεται ότι είναι μια εφαρμογή συνομιλίας για τον ατμό.

Η VGC λέει ότι μια εσωτερική πηγή Twitch επιβεβαίωσε την εγκυρότητα των δεδομένων που διέρρευσαν στο hack. Τα δεδομένα προφανώς εξήχθησαν τη Δευτέρα. Το άτομο που δημοσίευσε τη διεύθυνση URL στο torrent στο 4chan ισχυρίστηκε ότι ο λόγος για το hack είναι να “προωθήσει περισσότερη αναστάτωση και ανταγωνισμό στον διαδικτυακό χώρο ροής βίντεο [επειδή] η κοινότητά τους είναι ένα αηδιαστικό τοξικό βόθρο”.

Παρόλο που οι αναφορές ισχυρίζονται ότι η διαρροή περιέχει μόνο κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης, είναι ακόμα σκόπιμο να αλλάξετε τα διαπιστευτήριά σας το συντομότερο δυνατό και να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, για να είστε ασφαλείς. Το Twitch δεν έχει ακόμη εκδώσει επίσημη δήλωση σχετικά με το θέμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *