Το YouTube αφαιρεί τα επίσημα κανάλια του R. Kelly

Το YouTube αφαιρεί τα επίσημα κανάλια του R. Kelly

To YouTube έχει καταργήσει τα επίσημα κανάλια του R. Kelly αφού ο τραγουδιστής καταδικάστηκε για εμπορία σεξ τον περασμένο μήνα. Τα κανάλια RKellyTV και RKellyVevo δεν υπάρχουν πλέον και η Kelly δεν θα επιτρέπεται να δημιουργήσει ή να κατέχει οποιοδήποτε άλλο κανάλι στην πλατφόρμα, όπως Reuters ανέφερε αρχικά το. 

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τερματίσαμε δύο κανάλια που συνδέονται με τον R. Kelly σύμφωνα με τις οδηγίες ευθύνης δημιουργών”, ανέφερε το YouTube στο Engadget σε ανακοίνωσή του. Εάν ο κάτοχος ενός καναλιού καταδικαστεί ή δηλωθεί ένοχος για σοβαρό έγκλημα, το YouTube ενδέχεται να διαγράψει το κανάλι εάν σχετίζεται στενά με το εν λόγω έγκλημα. Σε αυτή την υπόθεση, σύμφωνα με το YouTube, οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι ο Kelly χρησιμοποίησε τη φήμη και τη δύναμη που απέκτησε στη μουσική βιομηχανία για να εκμεταλλευτεί γυναίκες και ανήλικα κορίτσια.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι γενική απαγόρευση. Η μουσική του Kelly θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη στο YouTube Music. Τα βίντεο του Kelly που έχουν ανεβάσει άλλοι χρήστες στο YouTube μέχρι τώρα θα παραμείνουν, καθώς δεν θεωρούνται εκ νέου φόρτωση. Οι οδηγίες ευθύνης εφαρμόζονται μόνο σε κανάλια που είναι συνδεδεμένα με τον δημιουργό.

Δύο γυναίκες ξεκίνησαν μια καμπάνια το 2017 για να αφαιρέσουν τη μουσική του Kelly από τις υπηρεσίες ροής και το ραδιόφωνο. Κατηγορίες έχουν γίνει εναντίον του Kelly εδώ και δεκαετίες. Συνελήφθη το 2002 επειδή απεικόνιζε τη δημιουργία βίντεο που περιείχαν σεξουαλική κακοποίηση παιδιού, αλλά η κριτική επιτροπή στην περίπτωση αυτή τον έκρινε αθώο αφού δεν αποδείχθηκε ότι το κορίτσι στις κασέτες ήταν ανήλικος.

Η ακρόαση του Kelly για την καταδίκη θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο. Η υποχρεωτική ελάχιστη ποινή είναι 10 χρόνια φυλάκιση, αν και αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *