Η Telegram απέκτησε 70 εκατομμύρια νέους χρήστες κατά τη διακοπή του WhatsApp τη Δευτέρα

Η Telegram απέκτησε 70 εκατομμύρια νέους χρήστες κατά τη διακοπή του WhatsApp τη Δευτέρα

Ο Pavel Durov, ιδρυτής του Telegram Messenger, αποκάλυψε ότι η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων κατέγραψε 70 εκατομμύρια νέους χρήστες τη Δευτέρα κατά τη  διακοπή των WhatsApp, Facebook και Instagram που κράτησαν για αρκετές ώρες. Ακόμη και πριν ο Ντόροφ έκανε την ανακοίνωση μέσω του καναλιού του στο Telegram, οι χρήστες θα είχαν παρατηρήσει την αύξηση των χρηστών τη Δευτέρα, καθώς η υπηρεσία έγινε αισθητά πιο αργή όταν ήρθε η αποστολή μηνυμάτων.

Σχολιάζοντας την εισροή χρηστών, ο Durov έγραψε:

«Ο ημερήσιος ρυθμός ανάπτυξης του Telegram ξεπέρασε τον κανόνα κατά μια τάξη μεγέθους και υποδεχτήκαμε πάνω από 70 εκατομμύρια “πρόσφυγες” από άλλες πλατφόρμες σε μια μέρα. Είμαι περήφανος για το πώς η ομάδα μας χειρίστηκε την άνευ προηγουμένου ανάπτυξη, διότι η Telegram συνέχισε να λειτουργεί άψογα για τη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών μας ».

Ενώ η πλατφόρμα παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό στη ζωή κάτω από τη μεγαλύτερη κυκλοφορία από το συνηθισμένο, ο Ντούροφ σημείωσε ότι οι χρήστες στην Αμερική χτυπήθηκαν περισσότερο με αυτούς να αντιμετωπίζουν χαμηλότερη ταχύτητα από ό, τι συνήθως. Ενώ δεν το αναφέρει στην ανάρτηση, η αποστολή μηνυμάτων, τουλάχιστον σε επιτραπέζιους υπολογιστές, στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν επίσης πιο αργή από το κανονικό.

Με τα συστήματα του Facebook να αποκατασταθούν, είναι απίθανο όλοι οι νέοι χρήστες του Telegram να παραμείνουν και να γίνουν ενεργοί χρήστες, αλλά θα μπορούσαν να διατηρήσουν την εφαρμογή εγκατεστημένη για μελλοντικές διακοπές στο Facebook. Ο Durov ζήτησε από τους ανθρώπους να κάνουν τους νέους χρήστες να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι στο Telegram και συνδέθηκε με το κανάλι Telegram Tips, το οποίο σας δείχνει μερικές από τις ισχυρές δυνατότητες που προσφέρει η πλατφόρμα. Ανέβασε επίσης έναν σύνδεσμο που σας δείχνει πώς να εισαγάγετε συνομιλίες από το WhatsApp στο Telegram.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *