Το iOS 15.1 beta 3 διορθώνει μερικές από τις μεγαλύτερες ενοχλήσεις στις νέες κάμερες iPhone 13 Pro

Το iOS 15.1 beta 3 διορθώνει μερικές από τις μεγαλύτερες ενοχλήσεις στις νέες κάμερες iPhone 13 Pro

H Apple κυκλοφόρησε την τρίτη beta του επερχόμενου iOS 15.1 σε προγραμματιστές και δημόσιους δοκιμαστές. Το iOS 15.1 ενεργοποιεί ξανά το SharePlay αφού το απενεργοποίησε η Apple πριν από τη σταθερή κυκλοφορία του iOS 15. Περιλαμβάνει επίσης υποστήριξη για την προσθήκη των πιστοποιητικών εμβολίου COVID-19 στο Πορτοφόλι Apple και διορθώνει ένα σφάλμα που έσπασε το “Ξεκλείδωμα με το Apple Watch” στη iPhone 13 σειρά. Η τελευταία έκδοση beta περιλαμβάνει νέες επιλογές κάμερας για iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max χρήστες.

iOS 15.1 beta 3: Τι νέο υπάρχει;

Σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά , το iOS 15.1 beta 3 περιλαμβάνει τις ακόλουθες νέες δυνατότητες και αλλαγές:

Αυτόματη εναλλαγή μακροεντολών για μοντέλα iPhone 13 Pro

Μια από τις μεγαλύτερες ενοχλήσεις της κάμερας iPhone 13 Pro είναι η λειτουργία Auto Macro. Αυτή η λειτουργία μεταβαίνει αυτόματα σε λειτουργία μακροεντολής όταν πλησιάζετε σε ένα αντικείμενο. Πολλοί χρήστες βρήκαν την κίνηση αυτή  της κάμερας  αρκετά ενοχλητική. Ως αποτέλεσμα, η Apple πρόσθεσε μια εναλλαγή για να την απενεργοποιήσει στην τελευταία έκδοση beta του iOS 15.1.

Apple ProRes εναλλαγή για μοντέλα iPhone 13 Pro

Αυτή η τελευταία ενημερωμένη έκδοση beta προσθέτει επίσης μια εναλλαγή λήψης βίντεο Apple ProRes στα μοντέλα iPhone 13 Pro. Η Apple περιγράφει τη δυνατότητα ως:

Εμφάνιση ελέγχου κάμερας για ProRes. Το ProRes είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μορφές για την παραγωγή επαγγελματικού βίντεο. Ένα λεπτό HDR ProRes 10-bit είναι περίπου 1,7 GB για HD και 6 GB για 4K.

Η λήψη ProRes υποστηρίζεται για έως 30fps σε 4K και έως 60fps στα 1080p.

Όπως αναφέρει η περιγραφή, αυτό το χαρακτηριστικό απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες βιντεογράφους. Ένα λεπτό βίντεο ProRes σε 4K μπορεί να καταλάβει περίπου 6 GB χώρου. Επομένως, οι μέσοι χρήστες δεν πρέπει να ενεργοποιούν αυτήν τη λειτουργία για κάθε βίντεο που τραβούν. Θα πρέπει να το αποθηκεύουν για συγκεκριμένα έργα υψηλής ποιότητας και όχι για την αποτύπωση καθημερινών στιγμών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *