Το Facebook καθυστερεί της κυκλοφορία νέων χαρακτηριστικών για να επικεντρωθεί σε «κριτικές φήμης»

Το Facebook καθυστερεί της κυκλοφορία νέων χαρακτηριστικών για να επικεντρωθεί σε «κριτικές φήμης»

Το Facebook είχε μια δύσκολη εβδομάδα. Οι υπηρεσίες της, συμπεριλαμβανομένων του Facebook, του Instagram και του WhatsApp, υπέστησαν τεράστια διακοπή πολλών ωρών τη Δευτέρα και την Τρίτη, η καταγγέλλουσα Frances Haugen κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου της Γερουσίας, ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία Menlo Park προτεραιούσε συστηματικά και επανειλημμένα τα κέρδη από την ασφάλεια των τους χρήστες του.

Υπό το φως αυτών των γεγονότων, το Facebook καθυστερεί την κυκλοφορία νέων προϊόντων τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με άτομα με γνώση του θέματος (μέσω της Wall Street Journal). Αντ ‘αυτού, η εταιρεία θα επικεντρωθεί στη διεξαγωγή “αξιολογήσεων φήμης” που αξιολογούν τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να επικριθεί και ότι τα προϊόντα δεν επηρεάζουν αρνητικά τα παιδιά.

Ο Mark Zuckerburg, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, έγραψε επίσης σε ανάρτησή του στο Facebook ότι ζήτησε από την ανώτερη ηγεσία να επανεξετάσει τη δομή της εργασίας στην εταιρεία τις επόμενες ημέρες. Δεσμεύτηκε επίσης να συνεχίσει την έρευνα για τα προϊόντα του Facebook.

Αφού νομοθέτες και ακτιβιστές εξέφρασαν πρόσφατα ανησυχίες για το πώς το Instagram, η πλατφόρμα κοινής χρήσης φωτογραφιών του Facebook, επηρέαζε αρνητικά την ψυχική υγεία των παιδιών, το Facebook έβαλε τα σχέδιά του για το Instagram Kids την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε νέες δυνατότητες για την υπάρχουσα υπηρεσία Facebook Gaming τις τελευταίες ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *