Η AMD επιβεβαιώνει ότι τα Windows 11 προκαλούν προβλήματα απόδοσης

Η AMD επιβεβαιώνει ότι τα Windows 11 προκαλούν προβλήματα απόδοσης

Σε αυτό το σημείο, θα ήταν περίεργο εάν μια τεράστια ενημέρωση των Windows όπως τα Windows 11 δεν προκαλούσε σημαντικά προβλήματα, οπότε τα ζητήματα απόδοσης δεν θα πρέπει να αποτελούν έκπληξη. Τα Windows 11 έκδοση 21H2 ή Build 22000.194 οδήγησαν σε σημαντική επιβράδυνση της απόδοσης, προβλήματα στο διαδίκτυο και μια σειρά από άλλα προβλήματα για ορισμένους χρήστες.

Κυκλοφόρησε στις 5 Οκτωβρίου, και  τα Windows 11 είναι η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος και συνοδεύεται από νέο μενού Έναρξη, κέντρο ειδοποιήσεων και υποβαθμισμένη γραμμή εργασιών. Τα σημεία αναφοράς προηγουμένως πρότειναν ότι τα Windows 11 θα είναι ελαφρώς γρηγορότερα από τα Windows 10, αλλά η AMD επιβεβαίωσε τώρα την επιβράδυνση του συστήματος.

Η AMD και η Microsoft ερευνούν αναφορές για ζητήματα επιδόσεων των Windows 11. Σύμφωνα με ένα έγγραφο υποστήριξης που δημοσιεύτηκε από την AMD, τα Windows 11 θα μπορούσαν να μειώσουν την απόδοση ορισμένων εφαρμογών.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η καθυστέρηση προσωρινής μνήμης L3 μπορεί να αυξηθεί τρεις φορές, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει την απόδοση των εφαρμογών που απαιτούν έντονη μνήμη. Η AMD αναμένει επίπτωση απόδοσης 3-5% σε ορισμένες εφαρμογές, ενώ τα παιχνίδια μπορούν να επιβραδυνθούν κατά 10-15%.

Η Microsoft σχεδιάζει να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα στην επόμενη αθροιστική ενημέρωση, η οποία έχει προγραμματιστεί να φτάσει τον Οκτώβριο του 2021.

Ένα άλλο σφάλμα των Windows 11 φαίνεται να βλάπτει την απόδοση αγνοώντας τα νήματα της CPU. Η AMD παρατήρησε ότι εφαρμογές ευαίσθητες σε νήματα CPU ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα απόδοσης. Αυτά τα προβλήματα είναι προφανώς εμφανή μετά την ενημέρωση του μηχανήματος, αλλά δεν φαίνεται να επηρεάζονται όλες οι διαμορφώσεις.

«Ο αντίκτυπος στην απόδοση μπορεί να είναι πιο ανιχνεύσιμος σε > 8-πυρήνες επεξεργαστές άνω των 65W TDP. Μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού είναι σε εξέλιξη για να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα με την αναμενόμενη διαθεσιμότητα τον Οκτώβριο του 2021 «, δήλωσε οAMD.

Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10, ίσως θελήσετε να σταματήσετε την ενημέρωση στα Windows 11 έκδοση 21H2 (αρχική έκδοση) έως ότου η Microsoft διορθώσει ή τουλάχιστον προσφέρει μια λύση για αυτά τα ζητήματα απόδοσης. Εάν έχετε ήδη επηρεαστεί, η AMD συνιστά να περιμένετε ενημερώσεις λογισμικού από την AMD και τη Microsoft.

Εκτός από την AMD, η εταιρεία συγκριτικής αξιολόγησης UL Procyon επιβεβαίωσε ότι μια δυνατότητα στα Windows 11 που ονομάζεται “Virtualization-based Security (VBS)”, η οποία είναι πλέον ενεργοποιημένη από προεπιλογή, προκαλεί πτώση της απόδοσης. Ως αποτέλεσμα, οι βαθμολογίες αναφοράς ενδέχεται να είναι ελαφρώς χαμηλότερες κατά τη συγκριτική αξιολόγηση των Windows 11 έκδοσης 21H2 με ενεργοποιημένο το VBS.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η ασφάλεια βασισμένη σε εικονικοποίηση (VBS) είναι μια δυνατότητα εικονικοποίησης υλικού που επιτρέπει στα Windows να προσφέρουν πρόσθετες λύσεις ασφαλείας και να προστατεύουν το λειτουργικό σύστημα από γνωστές ευπάθειες.

Windows 11 VBS

Το VBS χρησιμοποιείται επίσης για τη μείωση των κακόβουλων εκμεταλλεύσεων και των προσπαθειών απομακρυσμένης πρόσβασης από επιτιθέμενους.

Προφανώς, τα Windows 11 ενεργοποιούν πλέον το VBS από προεπιλογή σε νέες συσκευές και καθαρές εγκαταστάσεις και φαίνεται να επηρεάζει την απόδοση των μηχανών που λειτουργούν στα Windows 11.

Εάν κάνετε αναβάθμιση σε Windows 11 από Windows 10, δεν θα υπάρξουν προβλήματα απόδοσης Το

Για να μειώσετε τον αντίκτυπο απόδοσης, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το VBS ακολουθώντας τα εξής βήματα:

  1. Ανοίξτε την Αναζήτηση των Windows.
  2. Αναζητήστε Core Isolation για να ανοίξετε την Ασφάλεια των Windows.
  3. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία Memory Integrity και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.
  4. Ανοίξτε τον Επεξεργαστή μητρώου και μεταβείτε στην ακόλουθη τοποθεσία.
  5. HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Control \ DeviceGuard
  6. Πατήστε δύο φορές στο EnableVirtualizationBasedSecurity και ορίστε το στο 0.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *