Οι εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών της Apple πρέπει να προσφέρουν έναν τρόπο διαγραφής λογαριασμού από τις αρχές του 2022

Οι εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών της Apple πρέπει να προσφέρουν έναν τρόπο διαγραφής λογαριασμού από τις αρχές του 2022

H Apple αποκάλυψε σήμερα ότι θα απαιτήσει από τους προγραμματιστές να προσφέρουν έναν τρόπο διαγραφής λογαριασμών που δημιουργήθηκαν στην εφαρμογή τους, ξεκινώντας με την υποβολή εφαρμογών στις 31 Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Αρχικά, η απαίτηση προστέθηκε ως μέρος των οδηγιών προγραμματιστών της εταιρείας μαζί με άλλες ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια του WWDC 2021.

Είναι μια σημαντική αλλαγή δεδομένου ότι πολλοί από εμάς κατεβάζουμε εφαρμογές που απαιτούν λογαριασμούς και τους διαγράφουμε χωρίς να το σκεφτούμε πολύ. Καθώς η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι προγραμματιστές “επιτρέπουν στους χρήστες να ξεκινήσουν τη διαγραφή του λογαριασμού τους μέσα από την εφαρμογή”, έτσι η διαδικασία ενδέχεται να σας ανακατευθύνει σε έναν ιστότοπο προτού μπορέσετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας.

Αυτή η αλλαγή είναι επίσης μέρος της Οδηγίας αναθεώρησης του App Store 5.1.1, η οποία προστέθηκε τον περασμένο Ιούνιο για να παρέχει στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο των δεδομένων τους. Διαβάζει ότι η πολιτική απορρήτου μιας εφαρμογής θα πρέπει να αναφέρει ρητά τα ακόλουθα:

“Εξηγήστε τις πολιτικές διατήρησης/διαγραφής δεδομένων της και περιγράψτε πώς ένας χρήστης μπορεί να ανακαλέσει τη συγκατάθεση ή/και να ζητήσει τη διαγραφή των δεδομένων του χρήστη.”

Ωστόσο, η Apple ενθαρρύνει τους προγραμματιστές να επικοινωνήσουν με την εταιρεία για να ελέγξουν τυχόν κανονισμούς που απαιτούν συντήρηση ορισμένων τύπων δεδομένων. Τους ζητά επίσης να εξηγήσουν με σαφήνεια ποια δεδομένα συλλέγει η εφαρμογή τους, πώς συλλέγεται και όλες τις χρήσεις τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *