Το Dimensity 2000 θα γίνει με βάση την τεχνολογία TSMC 4nm- χρησιμοποιεί το Cortex-X2 και το Mali-G710

Το Dimensity 2000 θα γίνει με βάση την τεχνολογία TSMC 4nm- χρησιμοποιεί το Cortex-X2 και το Mali-G710

Τον περασμένο μήνα μια φήμη ισχυρίστηκε ότι η επόμενη γενιά των chipsets Dimensity της MediaTek θα χρησιμοποιήσει τη νέα αρχιτεκτονική ARMv9. Αυτό συνέδεσε με προηγούμενες φήμες ότι η MediaTek είναι μία από τις πρώτες παραγγελίες που με έκανε τα εργοστάσια 4 nm της TSMC.

Αυτό το τσιπ ονομάζεται προσωρινά το Dimensity 2000 και το leakster Digital Chat Station επιβεβαιώνει τα παραπάνω και προσθέτει μερικές λεπτομέρειες σχετικά με το μακιγιάζ του.

Θα διαθέτει έναν κύριο πυρήνα Cortex-X2 που λειτουργεί στα 3.0 GHz, τρεις πυρήνες Cortex-A710 και τέσσερις πυρήνες A510. Αυτή είναι βασικά η ίδια ρύθμιση με το Snapdragon 898 και το Exynos 2200 (αν και αυτά τα δύο θα ενσωματωθούν στη διαδικασία των 4 nm της Samsung αντ ‘αυτού).

Leakster: the Dimensity 2000 will be made on the TSMC 4nm node, will use Cortex-X2 and Mali-G710

Η GPU λέγεται ότι είναι Mali-G710 MC10. Με τη Samsung να μετακινείται σε AMD GPU και τη Huawei να έχει δυσκολίες στην κατασκευή νέων τσιπ, αυτό το Dimensity μπορεί να είναι το πρώτο (και για λίγο μόνο) chipset που χρησιμοποιεί το νέο G710.

Το G710 είναι 20% γρηγορότερο από το G78 που αντικαθιστά, σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς της ARM. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Samsung στοχεύει σε αύξηση 30% σε σχέση με το παλιό Μάλι με την AMD GPU. Ούτως ή άλλως, το G710 υπόσχεται επίσης 20% βελτίωση της απόδοσης ισχύος και 35% καλύτερη απόδοση για εργασίες μηχανικής μάθησης.

Leakster: the Dimensity 2000 will be made on the TSMC 4nm node, will use Cortex-X2 and Mali-G710

Τόσο για την CPU όσο και για τη GPU, η απόδοση θα υπαγορεύεται από τις ταχύτητες ρολογιού που μπορούν να επιτευχθούν στους δύο κόμβους 4 nm. Το Exynos 2200 στοχεύει επίσης στα 3,0 GHz, η Qualcomm μπορεί να στοχεύει ελαφρώς υψηλότερα στα 3,09 GHz, σύμφωνα με το Ice Universe.

Ενώ έχουμε δει κάποια πρώιμα σημεία αναφοράς που υποτίθεται ότι έτρεχαν στο Exynos, είναι πολύ νωρίς για να πούμε πώς θα αποδώσει το τελικό προϊόν. Και οι τρεις μάρκες θα πρέπει να είναι επίσημες στο τέλος αυτού του έτους ή τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η MediaTek σχεδίαζε να ξεκινήσει τη νέα σειρά Dimensity μέχρι το τέλος του 2021, αλλά με την τρέχουσα μάστιγα στη βιομηχανία ημιαγωγών τα σχέδια αλλάζουν συχνά. Ακόμα κι έτσι, τα πρώτα τηλέφωνα ARMv9 με τα νέα chipsets θα κυκλοφορήσουν στις αρχές του επόμενου έτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *