Το Gigafactory του Tesla στο Βερολίνο θα μπορούσε να παράγει ηλεκτρικά οχήματα μόλις τον Νοέμβριο

Το Gigafactory του Tesla στο Βερολίνο θα μπορούσε να παράγει ηλεκτρικά οχήματα μόλις τον Νοέμβριο

Το γερμανικό Gigafactory της Tesla είναι κοντά στην κατασκευή των πρώτων ηλεκτρικών αυτοκινήτων του. Ο επικεφαλής της εταιρείας Elon Musk είπε σε μια εκδήλωση στις 9 Οκτωβρίου ότι το εργοστάσιο στην περιοχή του Βερολίνου θα πρέπει να ξεκινήσει την παραγωγή των crossover του Model Y τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Η πρόκληση, όπως εξήγησε ο Μασκ, ήταν να φέρει την παραγωγή σε υγιή επίπεδα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος εκτίμησε ότι το Gigafactory του Βερολίνου θα παράγει 5.000 έως 10.000 οχήματα την εβδομάδα, αλλά μόνο μέχρι το τέλος του 2022. Η εγκατάσταση πιθανότατα θα προμηθεύεται μπαταρίες από την Κίνα μέχρι να είναι έτοιμο ένα εργοστάσιο γερμανικών κυψελών, πρόσθεσε. Μην περιμένετε αυτό το τελευταίο εργοστάσιο να παίξει σημαντικό ρόλο στα κέρδη της Tesla για λίγο.

Αυτό είναι επίσης υπό την προϋπόθεση ότι το Gigafactory θα προχωρήσει όπως είχε προγραμματιστεί. Η Tesla εξακολουθεί να αντιμετωπίζει καταγγελίες και μηνύσεις σχετικά με τις επιπτώσεις του εργοστασίου, ιδιαίτερα στο περιβάλλον, και μια διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Οκτωβρίου. Υπάρχει πιθανότητα οι υπάλληλοι να αρνηθούν την τελική έγκριση ή να απαιτήσουν περαιτέρω υποσχέσεις.

Η Tesla δεσμεύτηκε ότι θα αντισταθμίσει τον αντίκτυπο του εργοστασίου φυτεύοντας περισσότερα δέντρα από όσα αφαιρέθηκαν, για να μην αναφέρουμε την ελαχιστοποίηση της χρήσης νερού. Είτε αυτό είναι αρκετό είτε όχι για να ευχαριστήσει τις αρχές, είναι σαφές ότι τα ευρωπαϊκά σχέδια της Tesla έχουν φτάσει σε σημείο καμπής. Οι επόμενες εβδομάδες θα μπορούσαν να αποφασίσουν αν η Tesla θα ανατείλει στην περιοχή ή θα αγωνιστεί ενάντια στους αναζωογονημένους κατεστημένους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *