Η Sony και η TSMC ενδέχεται να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων ελλείψεων τσιπ

Η Sony και η TSMC ενδέχεται να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων ελλείψεων τσιπ

Οι παγκόσμιες ελλείψεις τσιπ μπορεί σύντομα να δημιουργήσουν απροσδόκητους συμμάχους στην Ιαπωνία. Όπως ισχυρίζονται κάποιες πηγές, η Sony και η TSMC «εξετάζουν» την από κοινού δημιουργία ενός εργοστασίου ημιαγωγών στο δυτικό νομό Kumamoto της Ιαπωνίας. Η TSMC θα είχε τον πλειοψηφικό έλεγχο, σύμφωνα με τους εσωτερικούς, αλλά το εργοστάσιο θα λειτουργούσε στη γη της Sony κοντά στο εργοστάσιο αισθητήρων κάμερων της εταιρείας αυτής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιαπωνική κυβέρνηση θα καλύψει το ήμισυ της επένδυσης των 7 δισ. Δολαρίων.

Το εργοστάσιο θα παρέχει τσιπ για κάμερες, αυτοκίνητα και άλλους σκοπούς. Κατά συνέπεια, ο γίγαντας ανταλλακτικών αυτοκινήτων Denso υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται για το έργο. Εάν το έργο προχωρήσει, το εργοστάσιο θα λειτουργήσει έως το 2024. Η Sony και η TSMC αρνήθηκαν να σχολιάσουν, αν και η TSMC είχε προηγουμένως δηλώσει ότι “επανεξετάζει ενεργά” σχέδια για μια τέτοια προσπάθεια.

Ένα κοινό έργο δεν θα ήταν έκπληξη. Ορισμένοι αναλυτές αναμένουν ότι η παγκόσμια έλλειψη τσιπ θα διαρκέσει έως το 2023, και αυτό υποθέτει ότι η ζήτηση δεν αυξάνεται ταχύτερα από την προβλεπόμενη. Αυτό θα βοηθήσει τη Sony, την TSMC και τη μεγαλύτερη ιαπωνική τεχνολογική βιομηχανία να ανακάμψουν από την έλλειψη, για να μην αναφέρουμε ότι θα προσθέσουν μεγαλύτερη σταθερότητα. Θα μπορούσε επίσης να χρησιμεύσει ως αντιστάθμιση-η Ιαπωνία, η Sony και η TSMC δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τις εντάσεις Κίνας-ΗΠΑ που απειλούν την παραγωγή στην Ταϊβάν.

Το εργοστάσιο μπορεί να είναι έτοιμο την κατάλληλη στιγμή. Τα πολύ συνδεδεμένα και ημιαυτόνομα αυτοκίνητα θα πρέπει να είναι πιο συνηθισμένα μέχρι το 2024 και δεν είναι μυστικό ότι οι κάμερες παίζουν καθοριστικό ρόλο ακόμη και σε οικονομικά smartphone. Ένα νέο εργοστάσιο θα μπορούσε να είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση αυτών των τεχνολογιών σε καλό δρόμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *