Το Instagram θα ενθαρρύνει τους εφήβους να «κάνουν ένα διάλειμμα»

Το Instagram θα ενθαρρύνει τους εφήβους να «κάνουν ένα διάλειμμα»

To Facebook προσπαθεί να αποκαταστήσει τη φήμη του μετά τη μαρτυρία της καταγγέλλουσας   Φράνσις Χάουγκεν, και αυτό περιλαμβάνει υποσχέσεις για χαρακτηριστικά που μειώνουν την πιθανή βλάβη για τους εφήβους. Τα CNN και Reuters αναφέρουν ότι ο εκπρόσωπος του Facebook Global Affairs Nick Clegg υποσχέθηκε ότι το Instagram θα εισάγει μια λειτουργία “take a break” που ενθάρρυνε τους εφήβους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το κοινωνικό δίκτυο για λίγο. Ο Clegg δεν είπε πότε θα είναι έτοιμο, αλλά αυτό σαφώς είχε σκοπό να μειώσει τον εθισμό και άλλες ανθυγιεινές συμπεριφορές.

Ο διευθυντής των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης είπε επίσης ότι το Facebook θα «σπρώχνει» τους εφήβους μακριά από υλικό στις εφαρμογές του που «μπορεί να μην ευνοεί την ευημερία τους». Δεν έδωσε λεπτομέρειες για αυτή τη νέα προσέγγιση. Πρότεινε, ωστόσο, ότι οι αλγόριθμοι του Facebook θα πρέπει να “λογοδοτούν”, συμπεριλαμβανομένων των κανονισμών, εάν χρειάζεται, για να βεβαιωθείτε ότι τα αποτελέσματα του πραγματικού κόσμου ταιριάζουν με τις προθέσεις.

Οι νέες μέθοδοι μπορεί να αντιμετωπίσουν κάποιες από τις ανησυχίες του Haugen. Ισχυρίστηκε ότι το Facebook γνώριζε ότι οι αλγόριθμοι του ήταν καταστρεπτικοί, οδηγώντας τα παιδιά σε επιβλαβές υλικό και αφαιρώντας μόνο ένα κλάσμα ρητορικής μίσους. Ο Haugen θεώρησε επίσης ότι το Κογκρέσο θα πρέπει να μεταρρυθμίσει τοτου Communications Decency Act για τμήμα 230 να αυξήσει την ευθύνη του Facebook για περιεχόμενο που έχει επιλεγεί από αλγόριθμο και ότι το Facebook πρέπει να προσθέσει τριβές για να μειώσει την ιικότητα του περιεχομένου και να αναγκάσει τους χρήστες να σκέφτονται αναρτήσεις αντί να τις μοιράζονται αντανακλαστικά.

Ταυτόχρονα, αυτό μπορεί να μην ικανοποιεί τον Haugen και τους συναδέλφους του κριτικούς. Τα διαλείμματα και οι ωθήσεις μπορεί να μειώσουν την έκθεση σε επιβλαβές περιεχόμενο, αλλά δεν θα καταργήσουν το εν λόγω περιεχόμενο. Οι δηλώσεις του Clegg αντικατοπτρίζουν επίσης μια γνωστή στρατηγική στο Facebook. Του αρέσει να καλεί κανονισμούς, αλλά μόνο τον κανονισμό με τον οποίο βολεύεται. Ενώ οι προτεινόμενες αλλαγές θα μπορούσαν να βοηθήσουν, οι πολιτικοί μπορεί να απαιτούν περισσότερα – εν μέρει για να αποτρέψουν το Facebook από το να υπαγορεύει τον δικό του κανονισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *