iPhone 13: Η βελτιστοποιημένη φόρτιση της μπαταρίας δεν λειτουργεί; Δείτε τι πρέπει να κάνετε

iPhone 13: Η βελτιστοποιημένη φόρτιση της μπαταρίας δεν λειτουργεί; Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που διαθέτουν iPhone 13 από την 1η ημέρα, αλλά εξακολουθούν να μην έχουν ακόμη χρησιμοποιήσει την δυνατότητα βελτιστοποιημένης φόρτισης μπαταρίας iOS; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε..

Πρώτον, τι είναι η βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας;

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που η Apple εισήγαγε στο iOS για να μειώσει τη φθορά της μπαταρίας ρυθμίζοντας τη φόρτιση κατά τη διάρκεια της νύχτας, έτσι ώστε το iPhone να φορτίζει έως και 80 τοις εκατό γρήγορα, και στη συνέχεια να παραμένει εκεί μέχρι το πρωί, όπου φορτίζει το τελευταίο κομμάτι φόρτισης.

Αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία σας υποβάλλεται σε λιγότερη φθορά, αλλά εξακολουθείτε να ξεκινάτε τη μέρα σας με πλήρη μπαταρία.

Το iOS χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση για να επεξεργαστεί τις συνήθειές σας, και από την εμπειρία μου, αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικές εβδομάδες. Εάν έχετε αναβαθμίσει τα ακουστικά, τότε το νέο iPhone πρέπει να μάθει τα μοτίβα σας.Κάποια χρείαστηκαν μέχρι και 17 μέρες.

Δείτε πώς λειτουργεί, σύμφωνα με την Apple:

“Η βελτιστοποιημένη φόρτιση έχει σχεδιαστεί για να εμπλέκεται μόνο σε τοποθεσίες όπου περνάτε τον περισσότερο χρόνο, όπως το σπίτι και τον τόπο εργασίας σας. Η λειτουργία δεν εμπλέκεται όταν οι συνήθειες χρήσης σας είναι πιο μεταβλητές, όπως όπως όταν ταξιδεύεις ».

Για να λειτουργήσει η βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας, πρέπει να ενεργοποιηθούν οι ακόλουθες δυνατότητες (είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή):

  • Ρυθμίσεις> Απόρρητο> Υπηρεσίες τοποθεσίας–>Υπηρεσιών τοποθεσίας
  • Ρυθμίσεις> Απόρρητο> Υπηρεσίες τοποθεσίας> Υπηρεσίες συστήματος–> Προσαρμογής συστήματος
  • Ρυθμίσεις> Απόρρητο> Τοποθεσία Υπηρεσίες> Υπηρεσίες συστήματος> Σημαντικές τοποθεσίες> Σημαντικές τοποθεσίες

Έτσι, εάν η βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας δεν λειτουργεί, βεβαιωθείτε ότι οι συνήθειές σας είναι κανονικές και ότι έχετε ενεργοποιήσει τις σχετικές ρυθμίσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *