Τα σχέδια της Google για το λειτουργικό σύστημα Fuchsia προκάλεσαν καταχωρίσεις θέσεων εργασίας

Τα σχέδια της Google για το λειτουργικό σύστημα Fuchsia προκάλεσαν καταχωρίσεις θέσεων εργασίας

H Google λέει ότι “ήρθε η ώρα” να φέρει τώρα το μυστηριώδες λειτουργικό της σύστημα Fuchsia σε “επιπλέον έξυπνες συσκευές και άλλους παράγοντες μορφής” πέρα ​​από τις έξυπνες οθόνες   . Το Fuchsia είναι το νεότερο λειτουργικό σύστημα της Google, το οποίο κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος για την πρώτη γενιά Nest Hub της εταιρείας.

Υπήρξαν πολλές εικασίες σχετικά με τα σχέδια της Google για το Fuchsia, το οποίο σε αντίθεση με το Android και το Chrome OS δεν χρησιμοποιεί πυρήνα Linux (χρησιμοποιεί έναν μικροπυρήνα που ονομάζεται Zircon) και ο σκοπός του οποίου είναι ακόμα αρκετά ασαφής παρά το γεγονός ότι ήταν δημόσιος για πάνω από πέντε χρόνια . Όταν έφτασε στο Nest Hub ήταν λίγο πολύ λειτουργικά πανομοιότυπο με το λογισμικό που προηγήθηκε. Οι νέες καταχωρίσεις workstation προσφέρουν κάποιες ενδείξεις για το τι θα ακολουθήσει για το Fuchsia.

Για αρχάριους, φαίνεται ότι η Google έχει πλέον μια «ομάδα συσκευών Fuchsia» που εργάζεται στο λειτουργικό σύστημα, γεγονός που δίνει κάποια ένδειξη για τη σημασία του λογισμικού εσωτερικά. Σε μια λίστα εργασιών σημειώνεται ότι αυτή η ομάδα “είναι υπεύθυνη για να διασφαλίσει ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε με επιτυχία την πλατφόρμα Fuchsia σε προϊόντα πραγματικού κόσμου που κάνουν τη διαφορά στην Google και στους χρήστες μας”.

Εν τω μεταξύ, ο ίδιος κατάλογος σημειώνει ότι η Google εργάζεται για να φέρει το Fuchsia σε “επιπλέον έξυπνες συσκευές και άλλους παράγοντες μορφής”, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται υπό ανάπτυξη για συσκευές πέρα ​​από έξυπνες οθόνες. Αυτό δεν είναι καθόλου εκπληκτικό δεδομένου ότι το 9to5Google είχε αναφέρει παλαιότερα το λειτουργικό σύστημα που λειτουργεί με έξυπνα ηχεία.

Δεν υπάρχει καμία αναφορά για το τι ακριβώς είναι αυτοί οι νέοι παράγοντες φόρμας, αλλά μια άλλη λίστα εργασιών (η οποία έχει αφαιρεθεί από τότε) που εντοπίστηκε από μια πηγή η οποία  αναφέρει ότι οι συσκευές θα διαθέτουν δυνατότητες “Chromecast, Video Conferencing και Machine Learning”. Σε αυτό το πλαίσιο,  σημειώνει ότι το “Chromecast” είναι πιθανό να αναφέρεται στις συσκευές που σας επιτρέπουν να “μεταδίδετε” ένα βίντεο από άλλη συσκευή για αναπαραγωγή, και όχι τα ειδικά dongle Chromecast που συνδέονται στο πίσω μέρος μιας τηλεόρασης.

Τέλος, υπάρχει μια συναρπαστική υπόδειξη ότι η Fuchsia θα μπορούσε είτε να τρέξει είτε να αλληλεπιδράσει με υλικό συνεργατών που δεν ανήκουν στην Google σε μια τρίτη λίστα εργασιών για κάποιον που «θα διασφαλίσει ότι η Fuchsia αποφέρει μέγιστη αξία στους συνεργάτες και προϊόντα με βάση τη Φούξια ». Η Google έχει μακρά ιστορία συνεργασίας με συνεργάτες για να φέρει το λογισμικό της Google σε υλικό εκτός Google και έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με εταιρείες όπως η JBL και η Lenovo στις έξυπνες οθόνες τους.

Καμία από αυτές τις υποδείξεις δεν προσφέρει συγκεκριμένες πληροφορίες για το τι θα ακολουθήσει για το Fuchsia. Αλλά δεδομένου του πόσο χαμηλών τόνων το λειτουργικό σύστημα συνεχίζει να είναι πέντε χρόνια μετά την ανακοίνωσή του, θα πάρουμε ό, τι μπορούμε να πάρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *