Χάκερ με 100.000+ bot εντόπισαν οι Ουκρανοί αστυνομικοί

Χάκερ με 100.000+ bot εντόπισαν οι Ουκρανοί αστυνομικοί

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) συνέλαβε έναν χάκερ που είχε αναπτύξει και χρησιμοποιούσε ένα botnet που αποτελούταν από πάνω από 100.000 bots. Ο δράστης είναι κάτοικος της χώρας που ζει στην περιοχή Prykarpattia στο Ivano-Frankivsk της Ουκρανίας.

Ο τεράστιος στρατός bot χρησιμοποιήθηκε για να προκαλέσει επιθέσεις κατανεμημένης άρνησης υπηρεσίας (DDoS) ή για ανεπιθύμητη αλληλογραφία. Εκτός από αυτά, είχε επίσης ωθήσει να κλέψει διαπιστευτήρια χρηστών, όπως κωδικούς πρόσβασης. Ο στρατός bot χρησιμοποιήθηκε επίσης για να δοκιμάσει τις αδυναμίες διαφόρων ιστότοπων για προετοιμασία ίσως μελλοντικών κυβερνοεπιθέσεων. Έλαβε παραγγελίες για τέτοιες επιθέσεις μέσω διαδικτυακών φόρουμ και Telegram.

Η SBU κατάφερε να τον εντοπίσει χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό που είχε καταχωρήσει στη ρωσική υπηρεσία ψηφιακών πληρωμών που ονομάζεται WebMoney. Ο χάκερ είχε δώσει την πραγματική του διεύθυνση, η οποία βοήθησε την ουκρανική αρχή να τον εντοπίσει.

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα της Ουκρανίας, ο δράστης θα κατηγορηθεί σύμφωνα με το “Μέρος 2 του άρθρου 361-1 (δημιουργία με σκοπό τη χρήση, διανομή ή πώληση κακόβουλου λογισμικού ή υλικού, καθώς και τη διανομή ή την πώλησή τους), και άρθρο 363-1 (παρεμβολές στο έργο ηλεκτρονικών υπολογιστών (υπολογιστών), αυτοματοποιημένων συστημάτων, δικτύων υπολογιστών ή τηλεπικοινωνιακών δικτύων με μαζική διάδοση τηλεπικοινωνιακών μηνυμάτων) “.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *