Η Microsoft μιλάει για το πώς το Azure δέχτηκε τη μεγαλύτερη επίθεση DDoS που είχε ποτέ και κέρδισε εύκολα

Η Microsoft μιλάει για το πώς το Azure δέχτηκε τη μεγαλύτερη επίθεση DDoS που είχε ποτέ και κέρδισε εύκολα

H Microsoft επαίνεσε νωρίτερα σήμερα την πλατφόρμα του Azure για την ικανότητά της να χειριστεί εύκολα μια τεράστια επίθεση κατανεμημένης παροχής υπηρεσίας (DDoS) εύρους ζώνης 2,4Tbps την οποία αντιμετώπισε τον Αύγουστο . Ο γίγαντας του Redmond σημειώνει ότι αυτή η επίθεση ήταν περισσότερο από δύο φορές πιο ισχυρή (+ 140%) από αυτή που είχε αντιμετωπίσει το προηγούμενο έτος και είναι μακράν η μεγαλύτερη DDoS επίθεση Azure που έχει λάβει ποτέ. Είναι ενδιαφέρον ότι ήταν επίσης τον Αύγουστο όταν το Cloudflare είπε ότι και αυτό χτυπήθηκε από τη μεγαλύτερη πλημμύρα DDoS ποτέ στη ζωή του.

DDoS attack on Azure in Aug 2021 compared to previous year&039s

Η Microsoft σημειώνει ότι η συγκεκριμένη επίθεση ήταν ένα χτύπημα αντανάκλασης πρωτοκόλλου χρηστών δεδομένων (UDP), το οποίο είναι σε θέση να ενισχύσει τη δύναμη μιας επίθεσης από τεράστιους παράγοντες. Η κίνηση προήλθε από περίπου 70.000 πηγές και από πολλές χώρες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, όπως η Μαλαισία, το Βιετνάμ, η Ταϊβάν, η Ιαπωνία και η Κίνα, καθώς και από τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, η εταιρεία λέει ότι αυτό δεν ήταν ιδιαίτερα πρόβλημα για το Azure καθώς προστατεύεται με τη βοήθεια «διανεμημένων αγωγών ανίχνευσης και μετριασμού DDoS» που «μπορούν να απορροφήσουν δεκάδες terabits επιθέσεων DDoS».

Με τη βοήθεια του κέντρου   ελέγχου λογικής του Azure , η κίνηση επιθέσεων από αυτές τις περιοχές της Ασίας-Ειρηνικού και των ΗΠΑ μετριάστηκε επιτυχώς κοντά στις πηγές που τους εμπόδισαν να φτάσουν στην περιοχή των πελατών, που εδρεύει στην Ευρώπη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *