Το Facebook εισάγει νέες πολιτικές για την προστασία των δημοσίων προσώπων από στοχευμένη παρενόχληση

Το Facebook εισάγει νέες πολιτικές για την προστασία των δημοσίων προσώπων από στοχευμένη παρενόχληση

To Facebook εισάγει νέες πολιτικές για την προστασία των χρηστών από τον διαδικτυακό εκφοβισμό και παρενόχληση. Σε μια ανάρτηση που αποδίδεται στην επικεφαλής της ασφάλειας Antigone Davis, η εταιρεία δήλωσε ότι θα καταργήσει μαζικές συντονισμένες εκστρατείες παρενόχλησης που απευθύνονται σε άτομα με αυξημένο κίνδυνο ζημίας εκτός σύνδεσης. Θα το κάνει ακόμη και αν το περιεχόμενο που δημοσιεύουν οι άνθρωποι δεν παραβιάζει κανονικά τις οδηγίες ασφαλείας του. Επιπλέον, το Facebook λέει ότι θα αφαιρέσει το απαράδεκτο περιεχόμενο σε όποια μορφή κι αν έχει, είτε πρόκειται για άμεσα μηνύματα, σχόλια ή αναρτήσεις. Στο πλαίσιο της ίδιας πολιτικής, η εταιρεία θα αφαιρέσει δίκτυα συνδεδεμένα με το κράτος που συνεργάζονται για να φιμώσουν και να παρενοχλήσουν τους ανθρώπους.

Αν η παραπάνω πολιτική ίσχυε στο παρελθόν, μια κατάσταση όπου το Facebook μπορεί να είχε επιβάλει ήταν όταν ο λογαριασμός της Taylor Swift στο Instagram βομβαρδίστηκε με emoji φιδιών μετά από μια δραματική ρήξη με τον ηλεκτρονικό παραγωγό Calvin Harris. Μιλώντας για διασημότητες, η εταιρεία έχει επίσης θεσπίσει νέες προστασίες για να προστατεύσει τα δημόσια πρόσωπα από σεξουαλική παρενόχληση και ντροπή στην εμφάνιση. Για το σκοπό αυτό, σχεδιάζει να αφαιρέσει προφίλ, σελίδες και ομάδες αφιερωμένες στη σεξουαλικοποίηση αυτών των ατόμων. Θα στοχεύσει επίσης σε «έντονο σεξουαλικό περιεχόμενο», συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών και σχεδίων που έχουν φωτογραφηθεί.

“Κάναμε αυτές τις αλλαγές επειδή επιθέσεις όπως αυτές μπορούν να οπλίσουν την εμφάνιση ενός δημόσιου προσώπου, η οποία είναι περιττή και συχνά δεν σχετίζεται με το έργο που αντιπροσωπεύουν αυτά τα δημόσια πρόσωπα”, δήλωσε η εταιρεία. Το Facebook θα παρέχει επίσης πρόσθετη προστασία για άτομα που γίνονται γνωστά ακούσια. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν άτομα όπως δημοσιογράφους και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Το Facebook έχει επανειλημμένα αντιμετωπίσει πίεση να κάνει περισσότερα για να αποτρέψει τον εκφοβισμό και την παρενόχληση σε όλες τις εφαρμογές του, αλλά ιδιαίτερα στο Instagram. Μετά τον τελικό του Euro 2020, όπου τρεις μαύροι παίκτες στην εθνική ομάδα της Αγγλίας αντιμετώπισαν μια πλημμύρα παρενόχλησης μετά την ήττα της Αγγλίας από την Ιταλία, ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri υποσχέθηκε ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει νέα χαρακτηριστικά για την προστασία των χρηστών. «Ο ρατσισμός και η ρητορική μίσους δεν έχουν θέση στο Instagram», είπε τότε. “Δεν είναι μόνο ειλικρινά άσχημο να βλέπεις τους ανθρώπους να αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο, αλλά διαρρηγνύει τον τρόπο λειτουργίας του Instagram.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *