Η Adobe τελικά κυκλοφορεί την επέκταση Chrome για επεξεργασία PDF

Η Adobe τελικά κυκλοφορεί την επέκταση Chrome για επεξεργασία PDF

Τα εγγενή προεπιλεγμένα προγράμματα προβολής PDF στα προγράμματα περιήγησης ιστού έχουν περιορισμένη λειτουργικότητα και επιτρέπουν στους χρήστες να βλέπουν ή να κατεβάζουν μόνο αρχεία. Όταν προκύπτουν ορισμένες πολύπλοκες εργασίες όπως η επεξεργασία ή ο σχολιασμός στα PDF, απαιτούν τη χρήση ειδικού λογισμικού όπως το Adobe Acrobat Reader.

Η Adobe κυκλοφόρησε σήμερα τις επεκτάσεις  Acrobat Chrome και Edge, οι οποίες επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα εργαλεία PDF της απευθείας μέσω του προγράμματος περιήγησής τους. Αυτά θα σας επιτρέψουν να συμπληρώσετε, να υπογράψετε και να επισημάνετε έγγραφα χωρίς να αλλάξετε εφαρμογές. Μόλις γίνει λήψη της επέκτασης, πρέπει να ρυθμιστεί ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα προβολής PDF στις ρυθμίσεις περιεχομένου του προγράμματος περιήγησής σας.

Ορισμένα από τα εργαλεία Acrobat, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ανοίγματος αρχείων PDF, λήψης ή εκτύπωσής τους, προσθήκη σχολίων και συμπλήρωσης και υπογραφής τους, θα διατίθενται δωρεάν εντός της επέκτασης Chrome. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για τους χρήστες, οι οποίοι εξαρτώνται από την εφαρμογή για την προσθήκη σχολίων, σημάνσεων ή την επισήμανση των σημειώσεων ή των διαφανειών διαλέξεων. Επιπλέον, οι ηλεκτρονικές υπογραφές μπορούν πλέον να προστεθούν χωρίς να εγκαταλείψετε το πρόγραμμα περιήγησης.

Όσοι έχουν συνδρομή Adobe Acrobat Pro DC μπορούν να κάνουν ακόμα περισσότερα με την επέκταση, όπως να μετατρέψουν ένα PDF σε ένα έγγραφο του Microsoft Word, να μετατρέψουν ιστοσελίδες σε PDF και να τις περιστρέψουν, να τις διαγράψουν ή να τις αναδιατάξουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *