Το WhatsApp ξεκινά την κυκλοφορία από άκρο σε άκρο για αντίγραφα ασφαλείας συνομιλίας

Το WhatsApp ξεκινά την κυκλοφορία από άκρο σε άκρο για αντίγραφα ασφαλείας συνομιλίας

Η αναμονή τελείωσε. Είναι πλέον δυνατό να κρυπτογραφήσετε το ιστορικό συνομιλιών WhatsApp τόσο σε Android όσο και σε iOS, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Mark Zuckerberg   , διευθύνων σύμβουλος του Facebook, . Η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τη λειτουργία  για να διασφαλίσει ότι μπορεί να προσφέρει μια συνεπή και αξιόπιστη εμπειρία σε όλους τους χρήστες.

Ωστόσο, μόλις μπορέσετε να αποκτήσετε πρόσβαση στη λειτουργία, θα σας επιτρέψει να ασφαλίσετε τα αντίγραφα ασφαλείας σας προτού χτυπήσουν το iCloud ή το Google Drive. Σε εκείνο το σημείο, ούτε το WhatsApp ούτε ο πάροχος υπηρεσιών cloud θα έχουν πρόσβαση στα αρχεία. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι δεν θα μπορείτε να ανακτήσετε τα αντίγραφα ασφαλείας σας εάν χάσετε ποτέ το 64ψήφιο κλειδί κρυπτογράφησης που προστατεύει τα αρχεία καταγραφής συνομιλίας σας. Τούτου λεχθέντος, είναι επίσης δυνατό να εξασφαλίσετε τα αντίγραφα ασφαλείας σας πίσω από έναν κωδικό πρόσβασης, οπότε μπορείτε να το ανακτήσετε εάν τον χάσετε ποτέ.

Ενώ το WhatsApp επέτρεψε στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα ο ένας στον άλλο με ασφάλεια από το 2016, άρχισε να δοκιμάζει κρυπτογραφημένα αντίγραφα ασφαλείας νωρίτερα αυτό το έτος. Με τη σημερινή ανακοίνωση, η εταιρεία δήλωσε ότι έκανε το τελευταίο βήμα προς την παροχή μιας πλήρους εμπειρίας κρυπτογραφημένων μηνυμάτων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο δεν εγγυάται ότι το απόρρητό σας θα προστατεύεται πλήρως. Σύμφωνα με έκθεση , το Facebook έψαχνε μια τεχνητή νοημοσύνη που μπορούσε να αναλύσει κρυπτογραφημένα δεδομένα χωρίς να χρειάζεται να τα αποκρυπτογραφήσει, ώστε να μπορεί να προβάλλει διαφημίσεις με βάση αυτές τις πληροφορίες. Ο επικεφαλής του WhatsApp αρνήθηκε την αναφορά, αλλά είναι μια υπενθύμιση ότι υπάρχει περισσότερο στην προστασία της ιδιωτικής ζωής παρά απλώς η ύπαρξη κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *