Ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων μήνυσε το Twitter επειδή φέρεται να έδωσε πρόσβαση σε Σαουδάραβες κατασκόπους στις πληροφορίες του

Ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων μήνυσε το Twitter επειδή φέρεται να έδωσε πρόσβαση σε Σαουδάραβες κατασκόπους στις πληροφορίες του

Ένας Σαουδάραβας ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατέθεσε μήνυση κατά του Twitter, ισχυριζόμενος ότι η εταιρεία προσέλαβε δύο άτομα που κατασκοπεύουν για λογαριασμό της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας και είχαν πρόσβαση στα προσωπικά του στοιχεία.

Ο Ali Al-Ahmed, επικεφαλής της οργάνωσης υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  για τις υποθέσεις του Κόλπου, έχει επικρίνει συχνά την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας. Το Twitter, ισχυρίζεται ο Αλ-Αχμέτ, δεν είχε το δικαίωμα να αποκαλύψει ή να κοινοποιήσει τις προσωπικές του πληροφορίες σύμφωνα με τη δική του πολιτική απορρήτου και έπρεπε να είχε κάνει περισσότερα για την προστασία των πληροφοριών του. Ονομάζει δύο άνδρες με την αγωγή που κατηγορήθηκαν πέρυσι  από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς επειδή εργάζονταν ως πράκτορες της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας ενώ εργάζονταν στο Twitter πριν από αρκετά χρόνια.

Ο Αλ-Αχμέντ ισχυρίζεται επίσης στη μήνυση ότι ο λογαριασμός του στο Twitter τέθηκε σε αναστολή το 2018 χωρίς εξηγήσεις και δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί παρά τις επανειλημμένες προσφυγές. Η μήνυση ισχυρίζεται ότι η εταιρεία κράτησε τον αραβικό λογαριασμό του Αλ-Αχμέτ απρόσιτο για να μην δυσαρεστήσει την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *