Το τελευταίο Windows 10 Patch Tuesday KB5006670 έχει περισσότερα προβλήματα εκτύπωσης

Το τελευταίο Windows 10 Patch Tuesday KB5006670 έχει περισσότερα προβλήματα εκτύπωσης

Φαίνεται ότι τα ζητήματα εκτύπωσης στα Windows είναι ένα ατελείωτο έπος. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, γράψαμε για προβλήματα εκτύπωσης σε εκτυπωτές Brother στα Windows 11 και τώρα, υπάρχουν αναφορές ότι η ενημέρωση Οκτωβρίου Patch Tuesday για Windows 10, που υποδηλώνεται με KB5006670, προκαλεί προβλήματα για εκτύπωση μέσω δικτύων. Οι χρήστες που επηρεάζονται από αυτό το ζήτημα λαμβάνουν σφάλματα “0x00000709” ή “Το στοιχείο δεν βρέθηκε” όταν προσπαθούν να εκτυπώσουν.

Τα πρόσφατα ζητήματα εκτύπωσης μέσω του δικτύου μοιάζουν με ένα καλά τεκμηριωμένο πρόβλημα από την ίδια τη Microsoft. Για παράδειγμα, η εταιρεία κυκλοφόρησε την KB5005611 ενημέρωσ ηγια να διορθώσει ένα παρόμοιο πρόβλημα κατά το οποίο δεν θα εγκατασταθούν προγράμματα οδήγησης εκτυπωτή για πρόσφατα συνδεδεμένες συσκευές που δημοσιεύουν προηγούμενη ενημέρωση.

Δείτε πώς περιγράφεται Microsoft το ζήτημα:

Μετά την εγκατάσταση του KB5005565, οι συσκευές που επιχειρούν να συνδεθούν για πρώτη φορά σε έναν εκτυπωτή δικτύου ενδέχεται να αποτύχουν στη λήψη και εγκατάσταση των απαραίτητων προγραμμάτων οδήγησης εκτυπωτή. Οι συσκευές που είχαν συνδεθεί και εγκαταστήσει τον εκτυπωτή πριν από την εγκατάσταση του KB5005565 δεν επηρεάζονται

Ένα άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εκτύπωση μέσω δικτύου μέσω Internet Printing Protocol (IPP) βρίσκεται επίσης στη λίστα γνωστών ζητημάτων και δεν έχει επιλυθεί ακόμη. Αυτό το πρόβλημα παρουσιάστηκε επίσης με το KB5005565 ακριβώς όπως το προηγούμενο. Δείτε πώς το ζήτημα περιγράφεται:

Μετά την εγκατάσταση του KB5005565, η εγκατάσταση εκτυπωτών που χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο εκτύπωσης Internet (IPP) ενδέχεται να μην ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Επιστρέφοντας τώρα στα ζητήματα εκτύπωσης που παρουσιάστηκαν με το νέο KB5006670, μια απλή λύση για όσους έχουν προβλήματα είναι να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση μέσω της”Απεγκατάσταση ενημερώσεωνεπιλογής” στις Ρυθμίσεις. Αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη στην ενότητα “Προβολή ιστορικού ενημερώσεων” της ενότητας “Ενημέρωση και ασφάλεια” στις Ρυθμίσεις. Or μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εντολών και να εκτελέσετε την εντολή “wusa /uninstall /kb: 5006670” ως διαχειριστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *