Τα Windows 11 έχουν ένα άλλο σφάλμα που επιβραδύνει τους υπολογιστές, αλλά έρχεται μια επιδιόρθωση

Τα Windows 11 έχουν ένα άλλο σφάλμα που επιβραδύνει τους υπολογιστές, αλλά έρχεται μια επιδιόρθωση

Τα Windows 11 έλαβαν πρόσφατα μια νέα ενημέρωση  σε προεπισκόπηση που διορθώνει μια σειρά από σφάλματα, συμπεριλαμβανομένου ενός που επηρεάζει την απόδοση συμβατών επεξεργαστών από την AMD. Όπως αποδεικνύεται, υπάρχει ένα άλλο σφάλμα που θα μπορούσε να μειώσει την απόδοση όλων των μηχανών, τουλάχιστον όταν χρησιμοποιείτε συχνά τον File Explorer.

Εκτός από μια αθροιστική ενημέρωση, η Microsoft έχει δημοσιεύσει επίσης το Windows 11 Build 22478 με επανασχεδιασμένο emoji και άλλες βελτιώσεις. Το Build 22478 προέρχεται από το ενεργό υποκατάστημα με την κωδική ονομασία “Nickel”, οπότε αυτό σημαίνει ότι είναι διαθέσιμο μόνο στους χρήστες του Dev Channel.

Περιέχει τη διόρθωση ενός προβλήματος που επηρεάζει τη γραμμή εντολών του File Explorer. Όπως πιθανώς γνωρίζετε, η Microsoft αντικατέστησε την παραδοσιακή κορδέλα File Explorer με μια γραμμή εντολών (σύνολο κουμπιών γρήγορης ενέργειας). Ανάλογα με το τι επιλέγετε στην Εξερεύνηση, θα δείτε διαφορετικά στοιχεία ενεργειών στη γραμμή εντολών.

Η γραμμή εντολών σάς επιτρέπει να αντιγράφετε, να κόβετε, να μετονομάζετε, να κοινοποιείτε και να διαγράφετε το επιλεγμένο αρχείο ή φάκελο και μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να αλλάξετε την προβολή των στοιχείων. Αυτή η νέα γραμμή εντολών διαθέτει όλες τις δυνατότητες που χρειαζόμαστε για κανονικές εργασίες, αλλά έρχεται με ένα απροσδόκητο σφάλμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαρροή μνήμης.

File Explorer command bar

Το σφάλμα του Explorer File επιβραδύνει τους υπολογιστές των Windows 11

Η γραμμή εντολών φέρεται να κάνει περιττούς υπολογισμούς όταν οι χρήστες πλοηγούνται μεταξύ διαφορετικών φακέλων, με αποτέλεσμα μια “απροσδόκητη μείωση της απόδοσης”. Αυτό το σφάλμα είναι επίσης υπεύθυνο για ζητήματα απόδοσης κατά την επιλογή αρχείων χρησιμοποιώντας τη λειτουργικότητα μεταφοράς του λειτουργικού συστήματος.

Επίσης, οδήγησε σε υψηλή χρήση μνήμης όταν οι χρήστες επέλεξαν αρχεία με πλήκτρα βέλους. Ο Explorer φαίνεται ότι μαστίζεται και από αργά σφάλματα του μενού περιβάλλοντος, τα οποία είναι αναμφίβολα αρκετά επιβαρυντικά.

Το Windows 11 Build 22478 διορθώνει τελικά το σφάλμα της γραμμής εντολών File Explorer που η Microsoft περιγράφει ως «βασική αιτία προβλημάτων απόδοσης» για τους χρήστες. Επιπλέον, η επιλογή “Εμφάνιση κρυφών στοιχείων” δεν θα εμφανίζεται πλέον απροσδόκητα όταν ανοίγουν πολλές παρουσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft εξακολουθεί να δοκιμάζει επιδιορθώσεις για τη γραμμή εντολών του Explorer στο Dev Channel και θα μεταφερθεί στο σταθερό κανάλι τον επόμενο μήνα το νωρίτερο. Εάν τα προβλήματα Explorer ή όντως αυτά τα άλλα προβλήματα απόδοσης σας ενοχλούν, τότε είναι καλύτερο να κάνετε υποβάθμιση στα Windows 10.

Αυτό συμβαίνει επειδή η Microsoft εξακολουθεί να εργάζεται για την επιδιόρθωση και υπάρχουν ακούσιες παρενέργειες από τη μετάβαση στο Dev Channel. Αυτές οι επιδιορθώσεις θα παραδοθούν σε περισσότερους χρήστες αργότερα φέτος ως μέρος της ενημέρωσης Patch Tuesday.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *