Τα νέα τσιπ MacBook Pro της Apple ενδέχεται να ονομάζονται M1 Pro και τα M1 Max

Τα νέα τσιπ MacBook Pro της Apple ενδέχεται να ονομάζονται M1 Pro και τα M1 Max

Τα Leaks εξακολουθούν να εμφανίζονται μόλις μία ημέρα πριν ξεκινήσει η εκδήλωση “Unleashed” της Apple . Σύμφωνα με  τον Mark Gurman   τα τσιπ για τα μοντέλα MacBook Pro 14 και 16 ιντσών έχουν εμφανιστεί στα αρχεία καταγραφής εφαρμογών προγραμματιστή με τα ονόματα “M1 Pro” και “M1 Max”. Δεν είναι σίγουρο ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει αυτά τα ονόματα για το υψηλής ποιότητας πυρίτιο, αλλά προτείνουν ότι η Apple δεν θα χρησιμοποιήσει το M1X ή δεν θα επαναλάβει το σχήμα ονοματοδοσίας που χρησιμοποιείται για τα τσιπ της σειράς Α. 

Οι προηγούμενες φήμες άφηναν να εννοηθεί δύο επεξεργαστές που προορίζονται για το νέο MacBook Pros. Και οι δύο θα περιλαμβάνουν 10 πυρήνες (οκτώ υψηλής απόδοσης, δύο υψηλής απόδοσης). Μια έκδοση «εισόδου» θα περιλαμβάνει μια GPU 16 πυρήνων, ενώ το μοντέλο υψηλότερης κατηγορίας θα περιλαμβάνει μια GPU 32 πυρήνων. Αυτό ταιριάζει κατά προσέγγιση με τα σχήματα ονοματοδοσίας M1 Pro και M1 Max. Άλλες φήμες ανέφεραν μια άμεση συνέχεια του βασικού Μ1, του Μ2, που θα φτάσει στις αρχές του 2022 μαζί με ένα νέο MacBook Air.

Ο Gurman επανέλαβε επίσης τις αλλαγές που περιμένει ο ίδιος και άλλοι από τον επανασχεδιασμό του MacBook Pro. Και οι δύο φορητοί υπολογιστές θα περιλαμβάνουν οθόνες mini-LED με υψηλότερες αναλύσεις. Μπορεί να φέρουν πίσω υποδοχές καλωσορίσματος, όπως θύρα τροφοδοσίας MagSafe, HDMI και υποδοχή κάρτας SD. Μπορεί επίσης να δείτε υποστήριξη για έως 64 GB μνήμης RAM και το θάνατο της γραμμής αφής.

Δεν θα ήταν σοκαριστικό αν η Apple έφερνε τα συστήματα ονοματοδοσίας Pro και Max σε CPU υπολογιστών. Εάν η Apple πρόκειται να αντικαταστήσει όλα τα τσιπ της Intel με εσωτερικούς επεξεργαστές, όπως σχεδιάστηκε, αυτά τα σαφέστερα ονόματα μπορεί να είναι απαραίτητα για να βοηθήσουν τους αγοραστές να κατανοήσουν τις διαφορές απόδοσης μεταξύ των μοντέλων. Εάν η Apple χρησιμοποιεί τα ονόματα M1 Pro και M1 Max, αυτό θα μιλήσει πολύ για την πιθανή στρατηγική της για το όνομα των τσιπ στο μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *