Η Διαχείριση εργασιών των Windows 11 αποκτά νέες δυνατότητες

Η Διαχείριση εργασιών των Windows 11 αποκτά νέες δυνατότητες

H Microsoft εργάζεται σε δύο νέες δυνατότητες για τη Διαχείριση εργασιών των Windows 11: Ενσωμάτωση του Microsoft Edge και Λειτουργία Eco. Η ενσωμάτωση του Microsoft Edge κυκλοφορεί τώρα σε συσκευές με Windows 11 Build 22000.282, ενώ η λειτουργία Eco Mode αναμένεται να φτάσει αργότερα φέτος ή αρχές του επόμενου έτους.

Για να διασφαλίσετε ότι το πρόγραμμα περιήγησης δεν μειώνει την απόδοση του μηχανήματός σας, η Διαχείριση εργασιών των Windows 11 μπορεί πλέον να διαχειρίζεται καλύτερα τους πόρους που χρησιμοποιούνται από το πρόγραμμα περιήγησης Edge. Όπως πιθανώς γνωρίζετε, η διαχείριση των προγραμμάτων περιήγησης χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση εργασιών μπορεί να είναι πολύ απογοητευτική και η Microsoft θέλει να βελτιώσει την εμπειρία.

Το Microsoft Edge 94 έρχεται με αρκετές βελτιώσεις για τη Διαχείριση εργασιών των Windows 11, ώστε να αναπαριστά καλύτερα τις διαδικασίες του προγράμματος περιήγησης. Στα Windows 10 ή παλαιότερα, όταν ανοίγετε τη Διαχείριση εργασιών και πατάτε στην καρτέλα διεργασίες Microsoft Edge, θα συναντήσετε μια λίστα διαδικασιών που χρησιμοποιούν το γενικό όνομα “Microsoft Edge”.

Προς το παρόν, είναι αδύνατο να κλείσετε καρτέλες ή επεκτάσεις χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση εργασιών. Χάρη στη νέα ενημέρωση, η Διαχείριση εργασιών μπορεί πλέον να εμφανίζει μια λεπτομερή προβολή των διαδικασιών του προγράμματος περιήγησης.

Αυτό είναι δυνατό λόγω της αρχιτεκτονικής πολλαπλών διεργασιών του Microsoft Edge:

  • Το πρόγραμμα περιήγησης περιλαμβάνει πλέον τη διαδικασία GPU και τη διαδικασία crashpad στη Διαχείριση εργασιών.
  • Για επεκτάσεις και πρόσθετα, η Διαχείριση εργασιών θα εμφανίζει τώρα τον τύπο διαδικασίας και το όνομα της επέκτασης.
  • Οι καρτέλες θα περιλαμβάνουν τώρα τον ιστότοπο, το εικονίδιο και το όνομα του θέματος. Για τις καρτέλες InPrivate, το όνομα και το εικονίδιο του ιστότοπου θα αντικατασταθούν με ένα γενικό εικονίδιο που θα αντικατοπτρίζει την ιδιωτική περίοδο περιήγησης. Για υποπλαίσια όπως διαφημίσεις, θα δείτε το ‘υποπλαίσιο’ και τη διεύθυνση URL του υποπλαισίου στη Διαχείριση εργασιών.

Για ορισμένες υπηρεσίες όπως το Microsoft Office web, το στοιχείο (καρτέλα) θα μοιραζόταν την ίδια διαδικασία με άλλα στοιχεία. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο βέλος για να επεκτείνετε τη διαδικασία και να δείτε τα άλλα στοιχεία του Microsoft Office.

Η Microsoft δοκιμάζει αυτή τη νέα δυνατότητα για το Task Manager και θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί σε περισσότερους χρήστες των Windows 11 τις επόμενες εβδομάδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *