Τα M1 Pro και M1 Max είναι τα κορυφαία τσιπ της Apple για Mac

Τα M1 Pro και M1 Max είναι τα κορυφαία τσιπ της Apple για Mac

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από τότε που η Apple παρουσίασε το πρώτο της προσαρμοσμένο τσιπ για Mac, το M1 που βασίζεται στην ARM. Όπως είδαμε στην αναθεώρησή μας για τα πιο πρόσφατα MacBook Air, MacBook Pro και πολύχρωμα iMac, το M1 ήταν ένα θαύμα, αποδεικνύοντας ότι είναι ταχύτερο από τους επεξεργαστές x86 της Intel και της AMD, ενώ αντλεί επίσης πολύ λιγότερη ενέργεια. Τώρα, σε μια επόμενη κίνηση, η Apple υιοθετεί μια διπλή προσέγγιση με τα M1 Pro και M1 Max, τα δύο τσιπ που υποστηρίζουν το νέο MacBook Pros 14 και 16 ιντσών της εταιρείας.

Apple M1 Pro

Και τα δύο τσιπ έχουν επεξεργαστές 10 πυρήνων 5nm, που αποτελούνται από οκτώ πυρήνες υψηλής απόδοσης και δύο μονάδες υψηλής απόδοσης. Αυτό που τους χωρίζει είναι η GPU και οι δυνατότητες μνήμης: το M1 Pro διαθέτει έως 16 πυρήνες GPU, ενώ το Max έχει 32 πυρήνες γραφικών. Συγκριτικά, το περσινό M1 ήταν ένα τσιπ οκτώ πυρήνων που έφτασε στο μέγιστο με οκτώ πυρήνες GPU. Το M1 Pro έρχεται με έως και 32 GB RAM με 200 GB/s εύρος ζώνης, ενώ το M1 Max διπλασιάζει και τα δύο αυτά στοιχεία, υποστηρίζοντας έως και 64 GB μνήμης RAM.

Apple M1 Max

Βάσει αυτών των προδιαγραφών, οι χρήστες ενέργειας θα δουν μια πολύ μεγαλύτερη αναβάθμιση απόδοσης πηγαίνοντας για MacBook Pro. Το περσινό MacBook Pro 13 ιντσών εξοπλισμένο με Μ1 δεν ήταν πολύ πιο γρήγορο από το M1 Air. το Pro ουσιαστικά πρόσθεσε έναν ανεμιστήρα για πιο διαρκή φόρτο εργασίας, ενώ ο αέρας ήταν θαυματουργικά χωρίς ανεμιστήρες. Αυτή ήταν μια περίεργη κατάσταση για την Apple: bothταν ταυτόχρονα μια απόδειξη της δύναμης του πυριτίου της Apple και ένα σημάδι ότι η εταιρεία έπρεπε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στις ισχυρές μηχανές της.

Δεδομένου ότι το MacBook Pro 16 ιντσών είχε σχεδόν ξεχαστεί τον τελευταίο χρόνο, το M1 Pro και το M1 Max είναι ακριβώς αυτό που περίμεναν οι δημιουργικοί επαγγελματίες. Και αυτό προτού φτάσετε σε όλες τις άλλες ενημερώσεις που έρχονται στα νέα φορητά (Περισσότερες θύρες! Υποδοχή κάρτας SD!). Η Apple λέει ότι τα τσιπ προσφέρουν έως και 1,7 φορές γρηγορότερη απόδοση από ό, τι ανταγωνίζονται οκταπύρηνα τσιπ υπολογιστών, γεγονός που τα καθιστά ιδιαίτερα συναρπαστικά για άτομα που κάνουν βαριές εργασίες 3D και βίντεο. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *