Ο ιστότοπος της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ παραβιάστηκε από έναν χάκερ

Ο ιστότοπος της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ παραβιάστηκε από έναν χάκερ

Ένα μέρος του ιστότοπου της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ φαινόταν διαφορετικό από το συνηθισμένο μέχρι το πρωί της Δευτέρας. Ο υποτομέας “Action”, που συνήθως φιλοξενεί τις εκκλήσεις του για δράση, περιείχε αντ ‘αυτού ένα τουρκικό μήνυμα. “Do not be like those who forgot Allah, so Ally made them forget themselves. Here they really went astray,” , ανέφερε το μήνυμα στα τουρκικά, σύμφωνα με το Newsweek. Η σελίδα περιείχε επίσης ένα βίντεο ενσωμάτωσης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και έναν σύνδεσμο προς τις σελίδες του χάκερ στο Instagram και στο Facebook.

Ένας χάκερ που αυτοαποκαλείται RootAyyildiz ανέλαβε την ευθύνη για την καταστροφή – και για πολλούς άλλους στο παρελθόν. Το Εθνικό Συμβούλιο Νοημοσύνης δημοσίευσε μια έκθεση νωρίτερα φέτος που τα συνδέει με την καταστροφή της προεδρικής ιστοσελίδας του Μπάιντεν-Χάρις, επίσης. Τότε, η ιστοσελίδα του Μπάιντεν έδειχνε ένα μήνυμα στα τουρκικά, τη σημαία της χώρας και μια φωτογραφία του 34ου Σουλτάνου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Αμπντούλ Χαμίντ Β ‘. 

Ο RootAyyildiz είπε ότι χρησιμοποίησαν μια τεχνική που ονομάζεται Server Side Template Injection (SSTI) για να εγχύσουν τον δικό τους κώδικα στο πρότυπο του ιστότοπου και ότι είχαν τον έλεγχο του ιστότοπου για τρεις μήνες. Σύμφωνα με το Forbes, οι αναφορές στο RootAyyildiz πρωτοεμφανίστηκαν στον ιστότοπο στις 9 Οκτωβρίου, το αργότερο. Ο χάκερ πρόσθεσε σε δήλωσή του στη Motherboard: «Υπάρχουν πολλοί τομείς επιθέσεων χάκερ, για παράδειγμα, παραβίαση λογαριασμών κοινωνικών μέσων ή ιστότοπων, είμαι hacktivist και εργάζομαι σε ιστοσελίδες για μεγάλο χρονικό διάστημα και επιλέγω αυτήν τη διαχείριση ακούστηκε η φωνή μου ». 

Πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ πέρυσι, χάκερ κατάφεραν επίσης να αποκτήσουν τον έλεγχο της ιστοσελίδας του Τραμπ. Αντικατέστησαν τη σελίδα της με ένα μήνυμα που απειλούσε να δυσφημίσει το τότε POTUS μοιράζοντας ενοχοποιητικά δεδομένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *