Τα τελευταία MacBook Pro της Apple διαθέτουν MagSafe, υποδοχές κάρτας SD και εγκοπές κάμερας

Τα τελευταία MacBook Pro της Apple διαθέτουν MagSafe, υποδοχές κάρτας SD και εγκοπές κάμερας

Πέρασαν πέντε χρόνια από τότε που η Apple κυκλοφόρησε μια πλήρως ανασχεδιασμένη έκδοση του MacBook Pro, ένα φορητό υπολογιστή που άνοιξε την εταιρεία μέχρι και χρόνια κριτικής για τα πάντα, από τον ελαττωματικό σχεδιασμό του πληκτρολογίου  μέχρι την έλλειψη θυρών εκτός από το USB-C. Αλλά, όπως ήταν αναμενόμενο, η Apple δίνει στο MacBook Pro μια πλήρη ανατροπή και ακούγεται βελτίωση σε πολλούς τομείς.

Οι φορητοί υπολογιστές έρχονται σε μοντέλα 14,2 και 16,2 ιντσών, με αυξημένη ανάλυση σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Το μοντέλο 14 ιντσών τρέχει σε ανάλυση 3.024 x 1.964, ενώ τα μοντέλα 16 ιντσών έχουν ανάλυση 3.456 x 2.234. Υπάρχει επίσης υψηλός ρυθμός ανανέωσης ProMotion, με δυνατότητα έως και 120Hz. Αλλά, οι φορητοί υπολογιστές διαθέτουν επίσης εγκοπή κάμερας, όπως και το iPhone, κάτι που φημολογήθηκε πριν από τη σημερινή εκδήλωση τύπου “Unleashed”. Η εγκοπή είναι περίπου στο μέγεθος της γραμμής μενού, οπότε ενώ είναι λίγο περίεργο, εξακολουθεί να προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ακινησία από ό, τι πριν. Και  οι δύο φορητοί υπολογιστές χρησιμοποιούν τεχνολογία mini LED, παρόμοια με αυτά που υπάρχουν στο τρέχον iPad Pro 12,9 ιντσών.

Φυσικά, οι τελευταίοι φορητοί υπολογιστές της Apple χρησιμοποιούν το τελευταίο επεξεργαστή της εταιρείας. Αυτή τη φορά, είναι το M1 Pro. Όπως προέβλεπαν οι φήμες, πρόκειται για ένα τσιπ 5 νανομέτρων, 10 πυρήνων με οκτώ πυρήνες υψηλής απόδοσης και δύο πυρήνες απόδοσης. Είναι 70 τοις εκατό πιο γρήγορα από το M1 και διαθέτει 16 πυρήνες γραφικών. Η Apple ανακοίνωσε επίσης ένα M1 Max, το οποίο έχει διπλάσιο εύρος ζώνης μνήμης από το M1 Pro (400 GB/s) και έχει επίσης 32 πυρήνες γραφικών. Το M1 Max υποστηρίζει επίσης μνήμη έως 64 GB, μια τεράστια βελτίωση σε σχέση με τη μνήμη 16 GB που υποστηριζόταν από το M1.

Το νέο MacBook Pro διαθέτει αναπάντεχα τρεις θύρες USB-C / Thunderbolt, αλλά φέρνει επίσης μια υποδοχή HDMI και μια υποδοχή κάρτας SD, δύο χαρακτηριστικά που οι ανεμιστήρες εδώ και πολύ καιρό απαιτούν την επαναπροσθήκη τους. Δεν υπάρχουν θύρες USB-A εδώ, αλλά η υποδοχή κάρτας SD και η θύρα HDMI θα πρέπει σίγουρα να μειώσουν την εξάρτηση των ανθρώπων από dongles.

Ένας άλλος παλιός φίλος από το παρελθόν MacBooks επέστρεψε εδώ. Η Apple έχει εφαρμόσει μια νέα έκδοση του συνδέσμου MagSafe, την οποία χρησιμοποιούσε στους φορητούς υπολογιστές της πριν από το 2016. Διαφέρει από την παλιά υποδοχή, οπότε δεν θα μπορείτε να βγάλετε φορτιστή από τα προηγούμενα χρόνια και να περιμένετε να λειτουργήσει . Μπορείτε ακόμα να φορτίσετε μέσω USB-C εάν αυτή είναι η εμπλοκή σας.

Το σύστημα κάμερας έχει βελτιωθεί και εδώ, με υπολογιστικό βίντεο και ανάλυση 1080p με φακό τεσσάρων στοιχείων f/2.0. Και ο φορητός υπολογιστής 16 ιντσών διαθέτει σύστημα έξι ηχείων, με tweeters σχεδόν δύο φορές μεγαλύτερο από πριν. Το πληκτρολόγιο, εν τω μεταξύ, διατηρεί τον επανασχεδιασμένο μηχανισμό διακόπτη, αλλά το Touch Bar έχει φύγει, αντικαταστάθηκε με μια τυπική σειρά πλήκτρων λειτουργίας.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας για αυτούς τους φορητούς υπολογιστές θα πρέπει να είναι πολύ καλή. Η Apple λέει ότι το μοντέλο 14 ιντσών θα λειτουργεί για 17 ώρες ενώ παίζει βίντεο, ενώ το 16 ιντσών μπορεί να διαρκέσει έως και 21 ώρες. Και έχουν γρήγορη φόρτιση, ώστε να μπορείτε να ξαναγεμίσετε το 50 % της διάρκειας ζωής της μπαταρίας σας σε περίπου 30 λεπτά.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτοί οι φορητοί υπολογιστές είναι επίσης ακριβοί. Το μοντέλο 14 ιντσών ξεκινά από 1.999 $, ενώ η έκδοση 16 ιντσών ξεκινά από 2.499 $. Η Apple διατηρεί επίσης το παλιού σχεδιασμού MacBook Pro 13 ιντσών με ένα τσιπ M1 για όσους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τη δαπάνη δύο ή περισσότερων για τον επόμενο φορητό υπολογιστή τους. 

Η αρχική διαμόρφωση 14 ιντσών αξίας $ 1,999 έρχεται με το M1 Pro με οκτώ πυρήνες CPU, 14 πυρήνες γραφικών, 16 GB RAM και 512 GB αποθηκευτικού χώρου. Αυτό είναι λιγότερη απόδοση από ό, τι υποσχέθηκε η Apple από το M1 Pro. για να λάβετε την πλήρη CPU 10 πυρήνων και γραφικά 16 πυρήνων, θα χρειαστεί να δαπανήσετε 2.499 $. Αυτό το χτύπημα τιμής σας δίνει επίσης 1TB αποθηκευτικού χώρου. 

Το βασικό MacBook Pro 16 ιντσών (2.499 δολάρια) έχει σχεδόν τις ίδιες προδιαγραφές με το μοντέλο 14 ιντσών των 2.499 δολαρίων: ένα M1 Pro με 10 πυρήνες CPU, 16 πυρήνες γραφικών, 16 GB RAM και 512 GB μνήμης. Ξοδεύοντας επιπλέον $ 200 διπλασιάζει τον αποθηκευτικό χώρο, ανεβάζοντάς τον σε 1TB. Αν θέλετε το M1 Max, θέλετε να ξοδέψετε 3.499 $, με 32GB RAM και 1TB αποθηκευτικού χώρου. Μπορείτε να προπαραγγείλετε τώρα και θα είναι διαθέσιμοι στις 26 Οκτωβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *