Η Google θα παράγει περισσότερα από 7 εκατομμύρια τηλέφωνα Pixel 6, μια τεράστια αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα

Η Google θα παράγει περισσότερα από 7 εκατομμύρια τηλέφωνα Pixel 6, μια τεράστια αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα

Η Google θα παρουσιάσει τα Pixel 6 και 6 Pro αργότερα σήμερα και η εταιρεία πιστεύει πραγματικά ότι τα νέα μοντέλα θα πετύχουν να κατακτήσουν περισσότερο μερίδιο αγοράς από πριν. Η Nikkei αναφέρει ότι ο γίγαντας αναζήτησης ζήτησε από τους προμηθευτές του να παράγουν περισσότερες από 7 εκατομμύρια μονάδες. Αυτό είναι διπλάσιο από τις αποστολές Pixel του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC, οι συνολικές αποστολές τηλεφώνων για την Google το 2020 προστέθηκαν σε 3,7 εκατομμύρια. Αυτό βάζει τα πράγματα σε προοπτική. Ακόμα και το Pixel 5a 5G, το οποίο παρουσιάστηκε νωρίτερα φέτος, προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τους προκατόχους του – οι προμηθευτές της Google έχουν αναλάβει την κατασκευή 5 εκατομμυρίων μονάδων.

Όλα αυτά είναι μια προσπάθεια αξιοποίησης του γεγονότος ότι η Google είναι η μόνη αμερικανική εταιρεία κατασκευής τηλεφώνων Android (αν δεν υπολογίσετε τη Motorola, η οποία ανήκει στη Lenovo). Θα προσπαθήσει επίσης να πάρει μέρος του μεριδίου αγοράς που άφησε η Huawei αφήνοντας τις περισσότερες διεθνείς αγορές.

Η Apple, η Samsung και η Xiaomi βρίσκονται επίσης στο στόχαστρο της Google, καθώς η εταιρεία στοχεύει να κλέψει κάποιο μερίδιο αγοράς και από αυτούς (οι οποίοι επωφελήθηκαν από τα δεινά της Huawei). Το προσαρμοσμένο chipset Tensor θεωρείται επίσης ως βασικός διαφοροποιητής. Εκτός από τις ΗΠΑ, η εταιρεία ελπίζει να ενισχύσει τις θέσεις της στην Ευρώπη και την Ιαπωνία επίσης.

Η Google φέρεται να σχεδίαζε να μεταφέρει την παραγωγή του Pixel 6 στο Βιετνάμ, αλλά η πανδημία σταμάτησε αυτό, οπότε η σειρά 6 θα κατασκευαστεί στην Κίνα. Ωστόσο, το Pixel 5a 5G κατασκευάζεται στο Βιετνάμ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *