Η Samsung δεν επιτρέπεται να πουλήσει 61 μοντέλα των smartphone της στη Ρωσία λόγω παραβίασης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας

Η Samsung δεν επιτρέπεται να πουλήσει 61 μοντέλα των smartphone της στη Ρωσία λόγω παραβίασης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας

H Samsung βρέθηκε σε μια έντονη νομική μάχη στη Ρωσία με παράβαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας που σχετίζεται με την υπηρεσία Samsung Pay. Τα ρωσικά δικαστήρια αποφάσισαν σε πρώτο βαθμό ότι η Samsung πρόκειται να σταματήσει τις εισαγωγές και τις πωλήσεις έως και 61 μοντέλων των smartphone της με Samsung Pay, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων της σειράς Galaxy Z Fold3 και Z Flip3 για κατηγορίες ότι η Samsung Pay παραβιάζει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Ελβετίας. βασισμένη εταιρεία πληρωμών για κινητά Sqwin Sa. Η Samsung έχει ασκήσει έφεση στις αποφάσεις και δεν έχει ακόμη νομικά δεσμευτεί να σταματήσει τις πωλήσεις των τηλεφώνων της.

Το πρόβλημα χρονολογείται από το 2013 όταν ο Βίκτορ Γκουλτσένκο κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών το οποίο στη συνέχεια καταχωρήθηκε τον Απρίλιο του 2019 και παραχωρήθηκε στην Sqwin Sa. Το Samsung Pay εισήχθη το 2015 και έφτασε στη Ρωσία ένα χρόνο αργότερα το 2016.

Από σήμερα, το Samsung Pay θεωρείται το τρίτο πιο χρησιμοποιούμενο σύστημα ανέπαφων πληρωμών στη Ρωσία με το 17% των συναλλαγών, μετά το Apple Pay (30%) και Google Pay (32%). Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, οι δύο τελευταίες υπηρεσίες μπορεί επίσης να πέσουν θύματα της πατέντας της Sqwin Sa.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *