Η υποστήριξη για κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο στις κλήσεις του Microsoft Teams είναι πλέον σε δημόσια προεπισκόπηση

Η υποστήριξη για κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο στις κλήσεις του Microsoft Teams είναι πλέον σε δημόσια προεπισκόπηση

Τον Ιούνιο, μάθαμε ότι η Microsoft άρχισε να δοκιμάζει υποστήριξη για κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (E2EE) στην εφαρμογή διαδικτυακής συνεργασίας της, Teams. Αν και τα δεδομένα συνομιλίας είναι κρυπτογραφημένα τόσο κατά την ανάπαυση όσο και κατά τη μεταφορά, οι συσκέψεις δεν ήταν κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο. Σήμερα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι μια δημόσια προεπισκόπηση του E2EE στις κλήσεις Teams είναι πλέον διαθέσιμη για χρήση από οργανισμούς.

Δεδομένου ότι πρόκειται για προεπισκόπηση, υπάρχουν μερικές προειδοποιήσεις που πρέπει να γνωρίζετε. Προς το παρόν, το E2EE υποστηρίζεται μόνο σε μη προγραμματισμένες κλήσεις Teams ένας προς έναν και δεν είναι διαθέσιμος για ομαδικές κλήσεις και συσκέψεις. Φυσικά, και οι δύο συμμετέχοντες στην πρόσκληση θα πρέπει να ενεργοποιήσουν το E2EE στις αντίστοιχες συσκευές τους για να πραγματοποιηθεί αυτή η διαδικασία. Εάν το E2EE είναι ενεργοποιημένο, πολλές άλλες λειτουργίες δεν θα είναι διαθέσιμες, όπως η εγγραφή, οι ζωντανοί υπότιτλοι και η μεταγραφή, η μεταφορά κλήσεων, η στάθμευση κλήσεων, η συγχώνευση κλήσεων, η συνοδεία κλήσεων και η δυνατότητα προσθήκης περισσότερων συμμετεχόντων στην κλήση. Η δυνατότητα δεν είναι διαθέσιμη ούτε για κλήσεις PSTN.

Εάν μια κλήση είναι κρυπτογραφημένη από άκρο σε άκρο, θα εμφανιστεί μια ασπίδα με ένα εικονίδιο κλειδώματος στο παράθυρο Teams . Θα εμφανιστεί επίσης ένας 20ψήφιος κωδικός ασφαλείας και και τα δύο μέρη μπορούν να επαληθεύσουν ότι ο ίδιος κωδικός είναι ορατός σε αυτά. Μόλις μια κλήση ενεργοποιηθεί το E2EE, κανένα άλλο μέρος, συμπεριλαμβανομένης της Microsoft, δεν θα έχει πρόσβαση στο αποκρυπτογραφημένο περιεχόμενο. Επιπλέον, οι προτιμήσεις σας για το E2EE θα ισχύουν για όλες τις συσκευές, εφόσον έχετε εγκατεστημένο το πιο πρόσφατο πρόγραμμα-πελάτη για υπολογιστές σε Windows και Mac ή εάν χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής Android ή iOS.

Ανάλογα με τα σχόλια των πελατών, η Microsoft θα διερευνήσει εάν το E2EE μπορεί να κυκλοφορήσει για ομαδικές κλήσεις σε μεταγενέστερη, απροσδιόριστη ημερομηνία. Οι ομαδικές κλήσεις και συνομιλίες χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή ένα μοτίβο που ονομάζεται “Κρυπτογράφηση Microsoft”. Εάν είστε διαχειριστής IT ή εμπορικός χρήστης του Teams, μπορείτε να μεταβείτε στην ανάρτηση ιστολογίου εδώ για να μάθετε λεπτομέρειες σχετικά με τη μεθοδολογία E2EE και πώς να την ενεργοποιήσετε σε ολόκληρο τον οργανισμό σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *