Το Google Drive για επιτραπέζιους υπολογιστές ενημερώθηκε με πλήρη υποστήριξη Apple M1 Mac

Το Google Drive για επιτραπέζιους υπολογιστές ενημερώθηκε με πλήρη υποστήριξη Apple M1 Mac

“Drive for desktop” είναι η ενοποιημένη εφαρμογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud της Google για καταναλωτές και επιχειρήσεις μετά από χρόνια διατήρησης δύο ξεχωριστών πελατών. Το Google Drive για επιτραπέζιους υπολογιστές έχει πλέον ενημερωθεί με πλήρη υποστήριξη για φορητούς υπολογιστές Mac και επιτραπέζιους υπολογιστές με το τσιπ M1 της Apple.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η προηγούμενη εφαρμογή για καταναλωτές (Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμός) πήρε «βελτιωμένη υποστήριξη Apple M1». Εν τω μεταξύ, το Drive File Stream που επικεντρώνεται σε επιχειρήσεις-αυτό που ενημερώθηκε για να γίνει Drive για επιτραπέζιους υπολογιστές-απέκτησε “ανοιχτή beta” υποστήριξη για υλικό M1 τον Φεβρουάριο. Μια ενημέρωση του Μαΐου έφερε βελτιώσεις, αν και εξακολουθούσε να χαρακτηρίζεται ως “beta”. 

Από τις 14 Οκτωβρίου, η έκδοση 52.0 του Google Drive για επιτραπέζιους υπολογιστές διαθέτει “Πλήρη υποστήριξη Apple silicon (M1) Mac.” 

Για χρήστες Mac, ο νέος ενοποιημένος πελάτης διαθέτει καλύτερη υποστήριξη για τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών σε υπολογιστές Apple, συμπεριλαμβανομένων μέσων που είναι συγχρονισμένα με το iCloud, ως μέρος της μεταφόρτωσης των Φωτογραφιών Google. Η Google επέβαλε αρχικά προθεσμία Σεπτεμβρίου για δωρεάν αναβάθμιση των χρηστών του λογαριασμού.

Αυτή η τελευταία ενημέρωση του Drive, η οποία είναι πλέον ευρέως διαθέσιμη για Mac και Windows, αφορά επίσης:

  • Βελτιωμένη προσβασιμότητα φακέλων και αρχείων που δημιουργήθηκαν εκτός σύνδεσης.
  • Προστέθηκε υποστήριξη για κάμερες για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο Drive για επιτραπέζιους υπολογιστές.
  • Προστέθηκε η δυνατότητα διαχείρισης και αγοράς επιπλέον αποθηκευτικού χώρου στο cloud από το Drive για επιτραπέζιους υπολογιστές.
  • Βελτιωμένη απόδοση συγχρονισμού κατά τη σύνδεση σε δίκτυο μετά από εργασία εκτός σύνδεσης.
  • Βελτιωμένα μηνύματα προόδου κατά τη μεταφόρτωση αρχείων στο Drive για επιτραπέζιους υπολογιστές από μια συσκευή USB.
  • Προστέθηκε η δυνατότητα κλήσης SIP τηλεφώνων μέσω του Meet plug-in.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *