Διαρροή στο Facebook δείχνει εσωτερική αναταραχή σχετικά με την προσέγγιση του συντηρητικού περιεχομένου

Διαρροή στο Facebook δείχνει εσωτερική αναταραχή σχετικά με την προσέγγιση του συντηρητικού περιεχομένου

Το Facebook έχει κατηγορηθεί εδώ και καιρό ότι παίζει φαβορί σε πολλές πλευρές του πολιτικού φάσματος και είναι πλέον σαφές πόσο μεγάλο μέρος αυτής της αναταραχής εκτείνεται στις τάξεις της εταιρείας. Μια διαρροή στη Wall Street Journal φέρεται να δείχνει ότι οι ηγέτες και το προσωπικό του Facebook έχουν συγκρουστεί πολλές φορές σχετικά με την προσέγγιση του κοινωνικού δικτύου στο συντηρητικό περιεχόμενο. Οι υπάλληλοι κατηγόρησαν το Facebook ότι κάνει «ειδικές εξαιρέσεις» από τις πολιτικές για τα δεξιά καταστήματα, ενώ το ανώτερο προσωπικό προειδοποίησε για πιθανές παγίδες.

Οι εργαζόμενοι υποστήριξαν ότι το Facebook κράτησε το Breitbart σε μια δεύτερη βαθμίδα της καρτέλας Ειδήσεων, μια ενότητα που προοριζόταν να επικεντρωθεί σε αξιόπιστες ειδήσεις, παρά τις πολύ χαμηλές βαθμολογίες εμπιστοσύνης και ποιότητας καθώς και τις παραβιάσεις παραπληροφόρησης. Το Facebook όχι μόνο έκανε εξαιρέσεις, είπε ένας υπάλληλος, αλλά ενέκρινε «ρητά» τέτοια καταστήματα, συμπεριλαμβάνοντάς τα ως έμπιστους συνεργάτες. Το προσωπικό ισχυρίστηκε ότι το Facebook «φοβόταν τις πολιτικές αντιδράσεις» εάν εφάρμοζε τις πολιτικές εξίσου και πίστευε ότι ο ιστότοπος επέτρεπε στους συντηρητικούς παράγοντες επιρροής Diamond και Silk να παρακολουθήσουν λόμπι για να αποφύγουν την τιμωρία για τη διάδοση παραπληροφόρησης.

Τα ανώτερα στελέχη αντιμετώπισαν αιτιολόγηση για αυτές τις αποφάσεις. Υποστήριξαν ότι η εκκίνηση ενός ειδησεογραφικού πρακτορείου για βαθμολογίες εμπιστοσύνης θα κινδύνευε να εκκινήσει περισσότερα κύρια μέσα όπως το CNN, για παράδειγμα. Όταν το προσωπικό ζήτησε από το Facebook να παρέμβει για Breitbartτις υποτιθέμενες προσπάθειες της να αποφύγει τα διαφημιστικά μπλοκ ιστοτόπων, ένας διευθυντής είπε ότι το Facebook έπρεπε να αντισταθεί στην παρόρμηση και «να βασιστεί στις αρχές και τις πολιτικές μας».

Το Facebook επανέλαβε τη γνώριμη στάση του , υποστηρίζοντας ότι η περιορισμένη πρόσβαση σε υλικό χαμηλής ποιότητας για τη «βελτίωση των εμπειριών των ανθρώπων», όχι λόγω πολιτικών τάσεων. Ένας εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι το Facebook μελέτησε τις επιπτώσεις πιθανών αλλαγών πριν τις εφαρμόσει και ότι εκδότες όπως ο Breitbart εξακολουθούν να πληρούν τις απαιτήσεις για την τήρηση των κανόνων κατά της παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους.

Οι αποκαλύψεις πιθανότατα δεν θα ικανοποιήσουν τους ανθρώπους και στις δύο πλευρές του αμερικανικού πολιτικού φάσματος. Οι Φιλελεύθεροι μπορεί να ανησυχούν ότι το Facebook επιτρέπει εν γνώσει του τη διάδοση βαρέως περιστρεφόμενων και απροκάλυπτων ψευδών ισχυρισμών, ενώ η δεξιά πτέρυγα μπορεί να το δει ως απόδειξη μιας ισχυριζόμενης αντισυντηρητικής μεροληψίας. Ωστόσο, οι πληροφορίες αποκαλύπτουν μια πιο συγκρουσιακή προσέγγιση στο υλικό. Υπογραμμίζουν επίσης τη σημασία των εργαλείων που προορίζονται νααυτόματα περιορίσουντην εμβέλεια της παραπληροφόρησης – θα μπορούσαν να ελαχιστοποιήσουν τις εσωτερικές συζητήσεις περιορίζοντας τις ψεύτικες ειδήσεις χωρίς να απαιτούν τόση ανθρώπινη συμβολή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *