Η Apple κυκλοφορεί το iOS 15.1 με FaceTime SharePlay, βίντεο ProRes για iPhone 13 Pro

Η Apple κυκλοφορεί το iOS 15.1 με FaceTime SharePlay, βίντεο ProRes για iPhone 13 Pro

H Apple κυκλοφόρησε το iOS 15.1 και το iPadOS 15.1 τη Δευτέρα, σηματοδοτώντας την πρώτη σημαντική ενημέρωση της εταιρείας από την κυκλοφορία του iOS 15 τον Σεπτέμβριο. Οι προηγούμενες ενημερώσεις στο iOS 15 περιλάμβαναν διορθώσεις σφαλμάτων και ασφαλείας. 

Η κυκλοφορία του iOS 15.1 συνοδεύεται από την κυκλοφορία του macOS Monterey, του πιο πρόσφατου λειτουργικού συστήματος για τη σειρά Mac της Apple. 

Υπάρχουν μόνο λίγες νέες δυνατότητες στο iOS 15.1 και το iPadOS 15.1, αλλά αυτό που έκανε την περικοπή είναι ενδιαφέρον. 

Για παράδειγμα, η Apple λανσάρει τη λειτουργία SharePlay του FaceTime. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το FaceTime για να παρακολουθήσετε εξ αποστάσεως την ίδια εκπομπή με κάποιον σε εφαρμογές όπως το Apple TV ή να δημιουργήσετε ένα νέο άλμπουμ για να το ακούσετε μαζί στο Apple Music. Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε την οθόνη σας για να βοηθήσετε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της συσκευής του και να το ακούσετε μαζί. 

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που κάνει το ντεμπούτο του στην ενημέρωση της Δευτέρας είναι το βίντεο ProRes για το iPhone 13 Pro και το iPhone 13 Pro Max. Αυτή είναι η πρώτη φορά που κάποια από τις κινητές συσκευές της Apple μπόρεσε όχι μόνο να εγγράψει στον κωδικοποιητή ProRes της εταιρείας, αλλά και να επεξεργαστεί το βίντεο χρησιμοποιώντας εφαρμογές όπως το iMovie

τα iOS 15.1 και το iPadOS 15.1, φυσικά, δωρεάν ενημερώσεις διαθέσιμες σε όλες τις συμβατές συσκευές. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη και εγκατάσταση της ενημέρωσης ανοίγοντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone ή το iPad σας και μεταβαίνοντας στο Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού και ακολουθώντας τις οδηγίες.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *