Το macOS Monterey κυκλοφορεί τώρα χωρίς SharePlay

Το macOS Monterey κυκλοφορεί τώρα χωρίς SharePlay

Η Apple κυκλοφόρησε επιτέλους την τελευταία σημαντική έκδοση του λειτουργικού της συστήματος Mac, macOS Monterey. Αν και είναι ίσως μια πιο μέτρια ενημέρωση από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, υπάρχουν ορισμένες σημαντικές αλλαγές σε ορισμένους τομείς του λειτουργικού συστήματος.

Το επανασχεδιασμένο Safari μπορεί να είναι η πιο προφανής μεταμόρφωση για πολλούς χρήστες. Η Apple σχεδίαζε αρχικά να αφαιρέσει τη γραμμή καρτελών αλλά τελικά  αποφάσισε να την αφήσει όπως είναι  . Η γραμμή θα ταιριάζει με το χρώμα της ιστοσελίδας που προβάλλετε και υπάρχουν ορισμένες νέες δυνατότητες, όπως Ομάδες καρτελών.

Η Apple έχει ανανεώσει το FaceTime και στο macOS Monterey. Λειτουργεί λίγο περισσότερο σαν άλλο λογισμικό κλήσεων συνδιάσκεψης, καθώς μπορείτε να ξεκινήσετε μια κλήση και στη συνέχεια να προσκαλέσετε άλλα άτομα. Αυτό περιλαμβάνει άτομα που χρησιμοποιούν συσκευές Android ή Windows μέσω της νέας εφαρμογής web FaceTime. Τα M1 Mac θα  υποστηρίζουν spartial ήχο για το FaceTime και άλλες λειτουργίες μέσω των AirPods και AirPods Max.

Αλλού, το macOS Monterey προσθέτει τις λειτουργίες εστίασης που εμφανίζονται στο iOS 15 και το iPadOS 15, τις Γρήγορες Σημειώσεις, τις Συντομεύσεις και μια νέας εμφάνισης εφαρμογή Χαρτών. Το Live Text, η απάντηση της Apple στο Google Lens, είναι ένα άλλο νέο εργαλείο στη διάθεση των χρηστών macOS.

Το SharePlay, η δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να συγχρονίζουν βίντεο ροής και μουσικής με φίλους, δεν είναι ακόμη διαθέσιμη. Θα χρειαστεί επίσης να περιμένετε λίγο ακόμα για το Universal Control, το οποίο ενώνει το Mac και το iPad. Μπορείτε να μετακινήσετε τον κέρσορα από το ένα στο άλλο και να σύρετε αρχεία μεταξύ συσκευών. Το SharePlay και το Universal Control θα κυκλοφορήσουν στο macOS αργότερα αυτό το φθινόπωρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *