Η Google ανακοινώνει το Android 12L στοχεύοντας σε πτυσσόμενες συσκευές και συσκευές διπλής οθόνης όπως το Surface Duo 2

Η Google ανακοινώνει το Android 12L στοχεύοντας σε πτυσσόμενες συσκευές και συσκευές διπλής οθόνης όπως το Surface Duo 2

Στη σύνοδο Android Dev Summit, η Google ανακοίνωσε το Android 12L. Είναι μια ενημέρωση λειτουργιών που έχει σχεδιαστεί για συσκευές με μεγάλες οθόνες, συμπεριλαμβανομένων tablet Android, συσκευές με πτυσσόμενες οθόνες όπως το Samsung Galaxy Z Fold 3 και πτυσσόμενα όπως το Surface Duo 2. Παράλληλα με το Android 12L, η Google ανακοίνωσε νέα API, εργαλεία και οδηγίες για την καλύτερη χρήση των μεγάλων οθονών των συσκευών.

Το Android 12L κάνει το multitasking πιο ισχυρό και διαισθητικό, σύμφωνα με την Google. Η ενημέρωση λειτουργιών βελτιώνει τη συνολική διεπαφή χρήστη σε μεγάλες οθόνες, συμπεριλαμβανομένων των ειδοποιήσεων, των γρήγορων ρυθμίσεων, της οθόνης κλειδώματος, της επισκόπησης, της αρχικής οθόνης και άλλων. Για παράδειγμα, η σκίαση ειδοποιήσεων και η οθόνη κλειδώματος είναι αντικριστά σε οθόνες άνω των 600 dp.

Η Google παρουσίασε επίσης μια γραμμή εργασιών ως μέρος του Android 12L. Αυτό καθιστά εύκολη τη γρήγορη εναλλαγή εφαρμογών. Επίσης, διευκολύνει την εκκίνηση εφαρμογών σε λειτουργία διαίρεσης οθόνης. Η μεταφορά και η απόθεση ενός στοιχείου από τη γραμμή εργασιών θα κάνει μια εφαρμογή να εκτελείται σε λειτουργία διαίρεσης οθόνης. Η Google έχει επίσης ενεργοποιήσει αυτόματα όλες τις εφαρμογές να εισέλθουν σε λειτουργία διαίρεσης οθόνης, ακόμη και αν οι εφαρμογές δεν μπορούν να αλλάξουν μέγεθος.

Πολλά από αυτά τα χαρακτηριστικά θα φαίνονται γνωστά σε όσους έχουν χρησιμοποιήσει το Surface Duo 2. Η Microsoft ακολούθησε παρόμοια προσέγγιση όταν προσάρμοσε το Android στην αναδιπλούμενη συσκευή της με δύο οθόνες. Το Surface Duo 2 διαθέτει μια γραμμή εργασιών, δίνει έμφαση στη λειτουργία split-screen και είναι προσανατολισμένο στην παραγωγικότητα. Τώρα, βλέπουμε αυτές τις ιδέες να εφαρμόζονται από την Google σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος στο Android 12L.

Η Google σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το Android 12L στις αρχές του 2022. Η εταιρεία τόνισε ότι αυτό είναι πριν από το επόμενο κύμα tablet Android 12. Η Google συνεργάζεται επίσης με OEM για να φέρει το Android 12L σε υπάρχουσες συσκευές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *