Η Microsoft εγκαθιστά αναγκαστικά την εφαρμογή PC Health Check σε υπολογιστές με Windows 10

Η Microsoft εγκαθιστά αναγκαστικά την εφαρμογή PC Health Check σε υπολογιστές με Windows 10

Τα Windows 11 ξεκίνησαν να κυκλοφορούν πριν από σχεδόν ένα μήνα, αλλά επειδή διανέμεται με κλιμακωτό τρόπο, δεν τα έχουν ακόμη όλοι. Η Microsoft προσφέρει επίσης μια εφαρμογή PC Health Check την οποία οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν για να μάθουν εάν το μηχάνημά τους είναι κατάλληλο για το νέο λειτουργικό σύστημα, κάτι που είναι σημαντικό λόγω των αυστηρών απαιτήσεων συστήματος.

Ενώ η εφαρμογή PC Health Check αρχικά κυκλοφόρησε παράλληλα με τις απαιτήσεις συστήματος των Windows 11, προσφέρει επίσης διαγνωστικά δεδομένα σε άλλους τομείς όπως η μπαταρία, η αποθήκευση και ο χρόνος εκκίνησης. Τώρα, φαίνεται ότι η Microsoft εγκαθιστά αναγκαστικά το λογισμικό σε υπολογιστές με Windows 10.

Το KB5005463, το οποίο έγινε διαθέσιμο πριν από λίγες ημέρες, εγκαθιστά αυτήν την εφαρμογή κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης του λειτουργικού συστήματος. Η Microsoft το επιβεβαίωσε και μέσω της ειδικής σελίδας της για την ενημέρωση και σημείωσε ότι τα άτομα που εγκαθιστούν την εφαρμογή θα έχουν αυτόματα εγκατεστημένες σημαντικές ενημερώσεις εφαρμογών όταν ανοίγουν τον Έλεγχο υγείας του υπολογιστή και ότι δεν υπάρχει τρόπος να το απενεργοποιήσετε.

Προφανώς, σε κανέναν δεν αρέσει να έχει αναγκαστικά εγκατεστημένο λογισμικό στον υπολογιστή του, επομένως υπήρξε δημόσια κατακραυγή και στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το καλό είναι ότι οι χρήστες μπορούν να απεγκαταστήσουν το PC Health Check μέσω των Ρυθμίσεων των Windows, αλλά το κακό είναι ότι φέρεται να επανεγκαθιστά τις επόμενες ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος. Το Bleeping Computer έχει επισημάνει μερικές εναλλακτικές λύσεις για να αποτρέψει την επανεγκατάσταση της εφαρμογής, αλλά επειδή περιλαμβάνει αλλαγές στο Μητρώο, προχωρήστε με δική σας ευθύνη.

Συνολικά, το PC Health Check είναι μια αρκετά ελαφριά εφαρμογή (11,5 MB στο μηχάνημά μας) που δεν καταναλώνει πόρους όταν είναι κλειστό, επομένως δεν είναι εξαιρετικά προβληματικό να έχετε την εφαρμογή εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας. Τούτου λεχθέντος, η αναγκαστική εγκατάσταση θυμίζει τη συζήτηση γύρω από την εφαρμογή Get Windows 10.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *