Το Project Kuiper της Amazon θα εκτοξεύσει δύο πρωτότυπους δορυφόρους μέχρι το τέλος του 2022

Το Project Kuiper της Amazon θα εκτοξεύσει δύο πρωτότυπους δορυφόρους μέχρι το τέλος του 2022

H Amazon έχει επιτύχει ένα ακόμη ορόσημο στο δρόμο προς τον στόχο της να βάλει δορυφόρους στην τροχιά της Γης για να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη με πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Τη Δευτέρα, η εταιρεία υπέβαλε αίτηση άδειας στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών για την εκτόξευση δύο πρωτότυπων δορυφόρων, τον KuiperSat-1 και τον KuiperSat-2. Θα διαθέτουν πολλές από τις τεχνολογίες που η εταιρεία σχεδιάζει να συμπεριλάβει στην τελική παραλλαγή παραγωγής του δορυφόρου αστερισμού της, δίνοντάς της την ευκαιρία να δοκιμάσει πώς αυτά τα συστήματα λειτουργούν εκτός εργαστηριακού περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα, οι δοκιμές θα της επιτρέψουν να επικυρώσει τις διαδικασίες εκτόξευσης και τη διαχείριση της αποστολής όταν έρθει η ώρα να αρχίσει να θέτει το πλήρες δίκτυό της σε τροχιά.

“Έχουμε εφεύρει πολλές νέες τεχνολογίες για να επιτύχουμε τους στόχους κόστους και απόδοσης για το Project Kuiper. Όλα τα συστήματα δοκιμάζονται καλά σε προσομοιωμένες και εργαστηριακές ρυθμίσεις και σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να δούμε πώς αποδίδουν στο διάστημα”, είπε. Rajeev Badyal, αντιπρόεδρος τεχνολογίας για το Project Kuiper. «Δεν υπάρχει υποκατάστατο για τις δοκιμές σε τροχιά και αναμένουμε να μάθουμε πολλά δεδομένης της πολυπλοκότητας και του κινδύνου λειτουργίας σε ένα τόσο απαιτητικό περιβάλλον».

Σύμφωνα με την Amazon, θα εκτοξεύσει το KuiperSat-1 και το KuiperSat-2 προς τα τέλη του 2022. Μόλις ολοκληρωθεί η δοκιμή, η εταιρεία σχεδιάζει να απομακρύνει τους δορυφόρους από τροχιά, ώστε να μην προστεθούν στο σωρό ανεπιθύμητης ενέργειας που κάνει τον κύκλο του πλανήτη. Επιπλέον, ένας από τους δορυφόρους θα διαθέτει ένα σκίαστρο, ώστε η Amazon να μπορεί να δει αν τον βοηθά να γίνει λιγότερο ανακλαστικός και επομένως λιγότερο ορατός στα τηλεσκόπια στο έδαφος. 

Με τη σημερινή ανακοίνωση, η Amazon μοιράστηκε ότι συνεργάζεται με την ABL Space Systems για την τοποθέτηση των KuiperSat-1 και KuiperSat-2 στο διάστημα. Ο νέος πύραυλος RS1 της εταιρείας θα μεταφέρει τους δορυφόρους σε τροχιά. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά σχεδιασμού του σκάφους Kuiper της Amazon είναι ότι είναι συμβατά με πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης, συμπεριλαμβανομένου του Atlas V πυραύλουαπό την United Launch Alliance.

Μόλις ολοκληρώσει τη δοκιμή, η Amazon θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα για να βάλει ολόκληρο το σύστημα στο διάστημα. Όταν η FCC ενέκρινε το αρχικό της σχέδιο, η εταιρεία είπε ότι θα βάλει τους μισούς δορυφόρους σε τροχιά έως το 2026 και ολόκληρο τον στόλο έως τις 30 Ιουλίου 2029.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *