Η ενημέρωση του Firefox για κινητά διευκολύνει την έναρξη από το σημείο που σταματήσατε

Η ενημέρωση του Firefox για κινητά διευκολύνει την έναρξη από το σημείο που σταματήσατε

H Mozilla κυκλοφόρησε το Firefox 94 για Android και iOS και μαζί της έρχεται μια νέα αρχική σελίδα που διευκολύνει την επιστροφή σε αυτό που κάνατε πριν κλείσετε το εφαρμογή. Στην ανακοίνωσή του, ο οργανισμός είπε ότι ήθελε «να άρει αυτό το βαρύ ψυχικό φορτίο του να θυμάσαι να τελειώνεις τα μισά διαβασμένα άρθρα ή την έρευνα για τις διακοπές» μέχρι να είσαι έτοιμος να τα ολοκληρώσεις. Η νέα αρχική σελίδα έχει έναν εύκολο τρόπο για να μεταβείτε ξανά στην τελευταία ανοιχτή καρτέλα σας και τώρα περιέχει τους πιο πρόσφατα αποθηκευμένους σελιδοδείκτες σας.

Δεν χρειάζεται πλέον να μεταβείτε στο μενού σελιδοδεικτών ή να αποκτήσετε πρόσβαση στο ιστορικό περιήγησής σας, εάν θέλετε απλώς να αποκτήσετε πρόσβαση στους τελευταίους σελιδοδείκτες που αποθηκεύσατε ή προβάλατε. Εάν έχετε λογαριασμό Firefox και χρησιμοποιείτε επίσης το πρόγραμμα περιήγησης σε επιτραπέζιο υπολογιστή, οι πιο πρόσφατα αποθηκευμένοι σελιδοδείκτες σας στον υπολογιστή θα προστεθούν επίσης στην αρχική σελίδα του κινητού. Επιπλέον, μπορείτε να έχετε γρήγορη πρόσβαση σε όλους τους σελιδοδείκτες σας κάνοντας κλικ στην επιλογή Εμφάνιση όλων. 

Η νέα αρχική σελίδα για Android έχει επίσης τη δυνατότητα ομαδοποίησης ερωτημάτων αναζήτησης ανά θέμα. Ας πούμε, ψάχνετε πράγματα για επερχόμενες διακοπές — το πρόγραμμα περιήγησης πλέον ομαδοποιεί και παραθέτει τα αποτελέσματα στα οποία έχετε πρόσβαση αντί να τα ανοίγει σε ξεχωριστές καρτέλες. Για να διατηρηθούν τα πράγματα καθαρά, αυτές οι ομάδες πληροφοριών θα είναι διαθέσιμες μόνο εντός 14 ημερών. Μιλώντας για τη διατήρηση των πραγμάτων χωρίς ακαταστασία, ο νέος Firefox θα επισημαίνει πλέον τις καρτέλες ως “ανενεργές” εάν δεν τις έχετε επισκεφτεί τις τελευταίες 14 ημέρες. Μπορείτε ακόμα να επιστρέψετε σε αυτά μετά από αυτό, αλλά δεν θα γεμίζουν πλέον την άποψή σας. Παρόμοια με την ομαδοποίηση θεμάτων, αυτή η συγκεκριμένη λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο στο Android αυτή τη στιγμή και θα φτάσει στο iOS τους επόμενους μήνες.

Τέλος, η Mozilla κάνει τη ροή τσέπης του Firefox προσαρμόσιμη. Εάν χρησιμοποιείτε Android, θα μπορείτε πλέον να επιλέξετε τα θέματα των ιστοριών που θέλετε να συμπληρώσετε τη ροή σας. Θα εξακολουθήσετε να λαμβάνετε Pocket stories στο iOS, αλλά η δυνατότητα προσαρμογής θεμάτων δεν είναι ακόμη διαθέσιμη για την πλατφόρμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *