Το Facebook έχει ένα νέο σχέδιο για να βοηθήσει τους δημιουργούς να αποφύγουν τις χρεώσεις του App Store της Apple

Το Facebook έχει ένα νέο σχέδιο για να βοηθήσει τους δημιουργούς να αποφύγουν τις χρεώσεις του App Store της Apple

To Facebook λανσάρει ένα άλλο πρόγραμμα μπόνους καθώς προσπαθεί να φέρει περισσότερους δημιουργούς στην πλατφόρμα του. Αυτή τη φορά, η εταιρεία εστιάζει στις συνδρομές, οι οποίες, όπως λέει, θα βοηθήσουν τους δημιουργούς να αποφύγουν την προμήθεια 30% της Apple για αγορές εντός εφαρμογής.

Το κοινωνικό δίκτυο λανσάρει μια φόρμα ιστού για συνδρομές, ώστε οι μεμονωμένοι δημιουργοί να μπορούν να κατευθύνουν τους θαυμαστές να εγγραφούν εκτός της εφαρμογής χρησιμοποιώντας το Facebook Pay και όχι τις αγορές εντός εφαρμογής της Apple. «Όταν οι άνθρωποι εγγραφούν χρησιμοποιώντας αυτόν τον σύνδεσμο, οι δημιουργοί θα κρατήσουν όλα τα χρήματα που κερδίζουν (μείον τους φόρους)», έγραψε ο Mark Zuckerberg σε μια ανάρτηση.

Επιπλέον, η εταιρεία εισάγει ένα πρόγραμμα μπόνους που θα πληρώνει στους δημιουργούς μεταξύ $5 και $20 για κάθε νέο συνδρομητή που εγγράφεται από τώρα έως το τέλος του έτους. Οι δημιουργοί μπορούν να κερδίσουν έως και 10.000 $ σε μπόνους, έγραψε το Facebook σε μια ανάρτηση ιστολογίου. Το νέο πρόγραμμα μπόνους είναι «μόνο με πρόσκληση και στις 27 αγορές όπου η λειτουργία συνδρομών είναι διαθέσιμη στους δημιουργούς», είπε το Facebook, σημειώνοντας ότι θέλει να επεκτείνει το πρόγραμμα σε περισσότερα άτομα «τους επόμενους μήνες».

Ο Ζούκερμπεργκ, ο οποίος είχε μια μακροχρόνια κόντρα με την Apple, έχει κάνει τον λεγόμενο «φόρο του App Store» ένα από τα κορυφαία σημεία συζήτησης του για τον κατασκευαστή του iPhone. Η εταιρεία έχει ήδη δημιουργήσει μια λύση για τις επιχειρήσεις ώστε να παρακάμπτουν τις αγορές εντός εφαρμογής για συμβάντα επί πληρωμή και έχει πει στους δημιουργούς το Facebook δεν θα περικόψει τα κέρδη τους μέχρι το 2023. Την Τετάρτη, ο Zuckerberg είπε ότι οι δημιουργοί θα μπορούν επίσης να κατεβάζουν τις λίστες συνδρομητών τους προκειμένου να έχουν «περισσότερη ιδιοκτησία του κοινού τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *