Ο Μπάιντεν υπογράφει νόμο που εμποδίζει την Huawei και τη ZTE να λαμβάνουν άδειες FCC

Ο Μπάιντεν υπογράφει νόμο που εμποδίζει την Huawei και τη ZTE να λαμβάνουν άδειες FCC

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε νόμο τον νόμο περί ασφαλούς εξοπλισμού που εμποδίζει εταιρείες όπως η Huawei και η ZTE να λαμβάνουν άδειες δικτύου. Οι νέοι κανόνες σημαίνουν ότι η FCC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών) δεν μπορεί πλέον να εξετάζει τυχόν αιτήσεις για εξοπλισμό δικτύου που ενδέχεται να αποτελέσουν απειλή για την εθνική ασφάλεια. 

Με το μέτρο, η FCC δεν μπορεί πλέον να εκδίδει ή να επανεξετάζει άδειες σε εταιρείες που περιλαμβάνονται στη “Καλυπτόμενη Λίστα Εξοπλισμού ή Υπηρεσιών” της FCC. Εγκρίθηκε με ψηφοφορία 420-4 κατά της Βουλής και εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Γερουσία των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα. «Έχουμε ήδη προσδιορίσει ότι αυτός ο εξοπλισμός ενέχει απαράδεκτο κίνδυνο για την εθνική μας ασφάλεια, επομένως το κλείσιμο αυτού που ονόμασα «παραθυράκι της Huawei» είναι μια κατάλληλη ενέργεια που πρέπει να λάβουμε», δήλωσε ο Επίτροπος της FCC, Μπρένταν Καρ. 

Η FCC χαρακτήρισε επισήμως τις ZTE και Huawei ως απειλές για την εθνική ασφάλεια πέρυσι, διαπιστώνοντας ότι οι εταιρείες είχαν στενούς δεσμούς με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Ωστόσο, εξακολουθούσαν να μπορούν να υποβάλουν αίτηση για άδειες, εφόσον δεν εμπλέκονταν ομοσπονδιακά κεφάλαια. Για το σκοπό αυτό, ο Carr πίεσε τους νομοθέτες να εγκρίνουν τον νόμο περί ασφαλούς εξοπλισμού. 

“Αφού προσδιορίσουμε ότι η Huawei ή άλλος εξοπλισμός ενέχει απαράδεκτο κίνδυνο εθνικής ασφάλειας, δεν έχει νόημα να επιτρέψουμε την αγορά και την εισαγωγή του ίδιου ακριβώς εξοπλισμού στα δίκτυά μας επικοινωνιών, εφόσον δεν εμπλέκονται ομοσπονδιακά δολάρια. Η παρουσία αυτών των ανασφαλών Οι συσκευές στα δίκτυά μας είναι η απειλή, όχι η πηγή χρηματοδότησης που χρησιμοποιείται για την αγορά τους», δήλωσε ο Carr τον Μάρτιο. 

Νωρίτερα αυτό το έτος, η FCC ξεκίνησε ένα πρόγραμμα 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων “rip and replace” για να βοηθήσει τις τηλεπικοινωνίες των ΗΠΑ να αντικαταστήσουν τον εξοπλισμό Huawei και ZTE που ενδεχομένως χρησιμοποιούν. Το μέλος της Βουλής, Steve Scalise, την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ότι “η Huawei και η ZTE “είναι πιθανώς οι δύο πιο εξέχουσες εταιρείες που εξακολουθούν να έχουν πολύ εξοπλισμό εκεί έξω όπου τα δεδομένα των Αμερικανών κυκλοφορούν σε αυτά τα δίκτυα.”

Η Huawei δεν έχει σχολιάσει ακόμη τη νομοθεσία, αλλά χαρακτήρισε την προτεινόμενη αναθεώρηση της FCC «λανθασμένη και αδικαιολόγητα τιμωρητική». Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να μιλήσει με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ σε μια «εικονική σύνοδο κορυφής» που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *